News
notix pixel id

Medicul Adrian Marinescu oferă detalii despre stocul medicamentelor din spitale. Ce lipsește unităților sanitare

Medicul Adrian Marinescu a explicat miercuri, la Antena 3, care este situația stocului medicamentelor din spitale
20.10.2021 | 22:38
Medicul Adrian Marinescu oferă detalii despre stocul medicamentelor din spitale. Ce lipsește unităților sanitare
Medicul Adrian Marinescu oferă detalii despre stocul medicamentelor din spitale. Ce lipsește unităților sanitare foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Marinescu a declarat în urmă cu o săptămână faptul că sărbătorile de iarnă ar trebui să înregistreze o scădere semnificativă a numărului de noi infectări, ceea ce ar aduce o situație sanitară mai liniștită decât cea din acest moment.

În urmă cu o lună directorul Institutului Matei Balș a declarat în urmă cu o lună că sfârșitul pandemiei ar trebui să survină dupa acest sezon rece.

Medicul Adrian Marinescu, despre ce medicamente sunt în spitale. Ce lipsește din unitățile spitalicești

“Va fi o curbă descendentă, pentru a vedea o scădere în secțiile de ATI mai trebuie încă două săptămâni, deci și luna noiembrie va fi una grea.

ADVERTISEMENT

Dacă mergem astăzi în orice spital din țară, după ora prânzului nu mai găsești niciun loc de internare, atenție, nu vorbim de secțiile ATI.

Situația este următoare: avem pacienți care stau pe paturi de campanie, și la noi în camerele de gardă, ambulanțe care așteaptă, există pacienți care stau acolo cu necesar de oxigen.

ADVERTISEMENT

Testăm mai mult în momentul de față, avem pacienții pozitivi, unii trebuie să fie evaluați. Cum faci să îi evaluezi în plan real în momentul în care și serviciul de ambulanță e colmatat și cum le oferi un pat dacă au nevoie de oxigen?

În fiecare zi ai nevoie de noi paturi, două săptămâni este foarte mult de acum încolo, nu mai vorbim de secțiile de terapie intensivă, unde pacienții au perioadă de câteva săptămâni de internare.

ADVERTISEMENT

Avem cantități mici de Tocilizumab și foarte puțini anticorpi monoclonali. Favipiravir avem. Orice medicament are eficiență dacă e administrat la începutul bolii. 

În mod ideal ar fi așa, vine pacientul vulnerabil, e la debut, totul e în regulă, îi dai anticorpi monoclonali și foarte probabil nu va dezvolta o formă gravă.

ADVERTISEMENT

Tocilizumab este de asemenea util pentru cei care au forme severe, dar nu critice, este medicamentul care îi împiedică pe oameni să ajungă în terapie intensivă. Avem nevoie de anticorpi monoclonali și să fie într-un stoc suficient pentru toată lumea.

Avem cozi de ambulanțe, sunt ambulanțe care așteaptă și mai mult de zece ore, e o realitate. Nu pot să plece, dacă vor să facă asta, să plece unde?”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri