News

Medicul beat care a rupt bariera de la Brănești, reținut. A provocat două accidente în aceeași zi

Medicul care a trecut cu mașina prin barierele de la Brănești a fost reținut. Acesta consumase băuturi alcoolice și a provocat două accidente în aceeași zi.
09.08.2021 | 18:07
Medicul beat care a rupt bariera de la Branesti retinut A provocat doua accidente in aceeasi zi
Medicul beat care a rupt bariera de la Brănești, reținut. A provocat două accidente în aceeași zi. Sursă foto: captura TV
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, medicul Vlad Roșca, urolog în cadrul spitalului Județean Ilfov a provocat două accidente. Acesta s-a suit beat la volan și a făcut zob o barieră la o trecere la nivel cu calea ferată.

Apoi, s-a răsturnat cu mașina pe DN3, iar un pasager a fost rănit ușor.

În urma cercetărilor s-a descoperit că avea o alcoolemie de 2,02 mg alcool pur per litru și a fost reținut. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

ADVERTISEMENT

Medicul beat care a rupt bariera de la Brănești, reținut. A provocat două accidente în aceeași zi

Pe data de 3 august, un șofer nu a ținut cont de semnalele luminoase și a trecut prin barierele de la nivel cu calea ferată. Ulterior polițiștii și-au dat seama că aceeași persoană, un medic urolog , a mai produs un accident la doar câteva ore distanță.

Inițial polițiștii nu și-au dat seama că este aceeași conducător auto, dar după ce au analizat imaginile au stabilit identitatea acestuia.

ADVERTISEMENT

“În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Pantelimon au identificat conducătorul auto, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată,

distrugându-le prin îndoire, în cauză rezultând faptul că acesta este unul și același conducător care a fost implicat în accidentul rutier ce a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 20:50″, au precizat reprezentanții IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că medicul băuse înainte de a urca la volan, el având o alcoolemie de 2.02 mg alcool pur per litru. În urma accidentului o persoană a fost ușor rănită.

CFR cere daune

După trei zile Vlad Roșca a fost chemat la audieri, dar a fost lăsat să plece. Luni, polițiștii au decis să-l rețină după ce au fost siguri că el a fost implicat în ambele accidente rutiere. 

ADVERTISEMENT

Medicul de la Spitalului Județean Ilfov va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. Ar putea ajunge în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, distrugere sau semnalizare falsă.

CFR s-a constituit parte civilă și îi cere medicului daune în valoare de aproape 25.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: