Medicul Beatrice Mahler, avertisment înainte de începerea școlilor! „E un lucru care mă cutremură”

Alexandru Năstase   
în HotNews
12/09/2020, 12:18
Medicul Beatrice Mahler, avertisment înainte de începerea școlilor! „E un lucru care mă cutremură” GALERIE FOTO
Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă înainte de debutul anului școlar. Sursa foto - facebook

Medicul Beatrice Mahler a lansat un avertisment înainte de începerea școlilor! Managerul Institutului Marius Nasta spune că revenirea copiilor în instituțiile de învățământ reprezintă o provocare pentru toate țările, nu doar pentru România.

Aceasta spune că îi este teamă că regulile nu vor fi respectate și că un fenomen s-ar putea propaga, și anume stigmatizarea celor care au de-a face cu bolnavii de Covid.

Tocmai de aceea, medicul a ținut să atragă atenția asupra faptului că purtarea corectă a măștii este importantă, aceasta reușind să oprească răspândirea virusului.

Ce avertisment a lansat medicul Beatrice Mahler

„Va fi o provocare pentru fiecare țară, nu doar pentru România, să gestioneze această perioadă. Grija noastră trebuie să rămână constantă și atenția sporită atunci când vorbim de copii”, a declarat medicul laDigi24.

De asemenea, Beatrice Mahler a mai spus că este importantă comunicarea între profesori și medici, pentru a li se explica primilor care sunt riscurile la care se expun, dacă nu respectă regulile de protecție.

„Nu este un moment ușor, dar trebuie să călcăm cu grijă, pas cu pas, și să fim împreună, iar frica pe care o simt acum – și care este percepută și care este firească – ar trebui să nu ne întunece rațiunea”, a adăugat managerul Institutului „Marius Nasta”.

„Cred că e nevoie de comunicare între medici și profesori, pentru că ei trebuie să înțeleagă riscurile la care se expun, riscurile pe care le evită dacă folosesc măsurile de protecție. Aceste riscuri sunt reale, sunt trăite în Marius Nasta de colegii mei.

Dacă un coleg a venit infectat din concediu sau din comunitate, purtând mască ceilalți colegi nu au fost infectați. Prin urmare, masca chirurgicală, care nouă ni se pare banală, purtată corect protejează”, a adăugat Beatrice Mahler.

„Mai este un fenomen de care îmi este teamă, pentru că azi am primit în birou o cerere din partea unui coleg care este asistent, lucrează cu pacienți COVID, a fost între timp și bolnav de COVID și care solicita mutarea într-o secție non-COVID, pentru că este soțul unei doamne învățătoare și pentru că soția lui este stigmatizată la locul de  muncă!

Mi se pare anormal să privim cadrele din învățământ, să le stigmatizăm pentru că au în jurul lor persoane care îngrijesc acești pacienți. Este un lucru care pe mine mă cutremură”, a mai zis managerul Institutului „Marius Nasta”

 

 

Închide ×