News

Medicul Beatrice Mahler, despre al treilea val de pandemie: “A început și în România”

02.03.2021 | 12:04
ADVERTISEMENT

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, a atras atenția că secția de la Terapie Intensivă a spitalului în care activează „este plină în acest moment”. Aceasta a mai spus că tulpina britanică „circulă de ceva timp în România” și că se răspândește foarte repede.  Ținând cont de aceste elemente, în opinia medicului, al treilea văl de pandemie a început și în țara noastră. 

Secțiile de terapie intensivă sunt solicitate la maxim în acest moment

„În ultimele patru zile, secţia Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienţi care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluţie care nu ne linişteşte deloc, din contră. Cel puţin pe mine mă îngrijorează”, a transmis Beatrice Mahler, la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Medicul fost întrebat dacă consideră că valul 3 al pandemiei de Covid a ajuns și în România și care sunt elementele care ar confirma că s-a intrat în această fază.

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toţi membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit.

Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment şi acest lucru, şi tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început şi în România”, susține medicul.

ADVERTISEMENT

Varianta britanică a virusului circulă și în România

Medicul mai atrage atenția că varianta britanică a virusului se transmite mult mai rapid și că trebuie să fim în alertă.

“Avem o nouă variantă virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în Romania intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

ADVERTISEMENT

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere si acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă”, a precizat medicul.

ADVERTISEMENT