News

Medicul Cătălin Apostolescu, despre incendiul de la Matei Balș: ”Eu nu am văzut instalații de încălzire”

02.02.2021 | 23:34
Medicul Catalin Apostolescu despre incendiul de la Matei Bals Eu nu am vazut instalatii de incalzire
ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Apostolescu, cel care era de gardă în noaptea în care s-a petrecut tragedia de la Matei Balș, a oferit noi detalii despre evenimentele din dimineața zilei de 29 ianuarie. El a precizat că nu a văzut instalații de încălzire în saloane.

Doctorul, care este și purtătorul de cuvânt al instituției, a făcut precizări și cu privire la mult discutatul subiect al temperaturii din saloane. Acesta a explicat că nu era una optimă, dar nu se poate spune nici că oamenii sufereau din cauza frigului.

ADVERTISEMENT

Cătălin Apostolescu a menționat și că intervenția salvatorilor a fost una normală, fără nimic deosebit. Cu privire la decesele ulterioare incendiului, acesta a menționat că oamenii erau în stare gravă din cauza infecției cu Covid-19 și nu se poate spune cu exactitate ce a cauzat moartea acestora.

Medicul Cătălin Apostolescu, despre incendiul de la Matei Balș: ”Eu nu am văzut instalații de încălzire”

„Nu era nici foarte frig, nici foarte cald, iar instalația de oxigen era prin pereți. Optimă nu era temperatura, dar nici una în care oamenii să sufere de frig la propriu”, a spus Cătălin Apostolescu la România TV, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

„Nu știu să fi fost alte aparate de încălzire… există dispoziție, din 2017, că nu sunt permise alte aparate de încălzire. Eu nu am văzut în acea seară instalații de încălzire”, a mai spus medicul .

„A ars un singur salon, iar cel care era față în față a fost distrus mai degrabă de suflu, de căldură. Când căldura a topit și s-au spart geamurile, a fost un suflu în primele zece minute”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Specialistul a menționat și despre cum s-au desfășurat lucrurile înainte de sosirea pompierior și a precizat că intervenția celor din urmă a fost una normală: „Până au venit pompierii, s-a respectat planul de dezastre”.

„Pompierii au intrat și au stins focul, iar în momentul în care au intrat au observat niște cadavre, apoi au căutat să vadă dacă mai sunt victime și atunci au găsit pe al patrulea. A fost o procedură firească, nu a fost nicio bizarerie”, a completat el.

ADVERTISEMENT

Despre oamenii care au murit în afara instituției, ulterior incendiului, specialistul a explicat că „decesele care s-au întâmplat în afara spitalului, unii dintre ei aveau chiar forme severe. Urmează să se stabilească dacă decesul lor a fost provocat de incendiu sau de Covid”.

ADVERTISEMENT