ADVERTISEMENT
News

Medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia, în continuare în stare gravă. Anunțul Ministerului Sănătății

Autor: Adrian Baciu | 16.11.2020 | 20:58
Medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia, în continuare în stare gravă. Anunțul Ministerului Sănătății
Medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia, în continuare în stare gravă. Anunțul Ministerului Sănătății. Sursa foto: hepta.ro

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat duminică la un spital din Bruxells (Belgia), se află în continuare în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat emis luni seară. ​Din datele oficiale, reiese faptul că membrii echipei medicale care se ocupă de tratarea pacientul român au întreprins toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

În continuare, starea doctorului român este una gravă, iar medicii belgieni au luat legătura cu soția eroului de la Piatra Neamț pentru a-i oferi mai multe detalii.

Medicul Cătălin Denciu este în stare gravă la unitatea medicală din Belgia

Ministerul Sănătății a transmis, luni seara, o informare în legătură cu starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid.

ADVERTISEMENT

”Membrii echipei medicale care îl tratează pe pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.

În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat, anunță Digi24.

Cătălin Denciu și-a riscat viața pentru pacienții săi

În vârstă de 48 de ani, Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care s-a petrecut tragedia de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ.

ADVERTISEMENT

El a suferit arsuri încercând să salveze pacienții internați la ATI. Costumul de protecție al acestuia a fost cuprins de flăcări și are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului, potrivit ministrului Nelu Tătaru.

Duminică, o aeronavă militară l-a transportat pe medicul erou în capitala Belgiei, după ce, inițial, a fost dus la Floreasca.

ADVERTISEMENT

Între timp, după tragedia de la Piatra Neamț a fost demarată o anchetă de amploare la unitatea sanitară. Aceasta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!