News

Medicul Cătălin Denciu, unul dintre eroii anului pentru belgieni!

31.12.2020 | 07:33
Medicul Catalin Denciu unul dintre eroii anului pentru belgieni
ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Denciu este considerat unul dintre eroii anului de către belgieni! Doctorul care a sărit în foc pentru a-şi salva pacienţii de la secţia ATI din Piatra Neamţ a intrat într-un top al postului public de televiziune din această țară. 

Jurnaliștii belgieni spun că medicul Cătălin Denciu a marcat anul 2020. Din păcate, acesta a fost rănit grav în timpul incendiului.

ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său. Acesta a fost clasat pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană.

Medicul Cătălin Denciu, unul dintre eroii anului în Belgia!

În clasamentul belgienilor se mai află și doctorul Li Wenliang din Wuhan. Acesta a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența noului tip de virus.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă chiar el însuși a devenit o victimă a bolii. De asemenea, în top este și căpitanul Tom Moore, fost ofițer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.

De remarcat că, la peste o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles.

ADVERTISEMENT

„Anul 2020 a fost foarte întunecat, dar unele personalități au ieșit în evidență și grație acestor eroi și eroine fiecare dintre noi poate avea mai multă încredere în umanitate și poate privi viitorul cu optimism”, spun jurnaliștii de la RTBF.

Situația lui Cătălin Denciu a fost una gravă. În urmă cu doar o lună de zile, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, spunea că a suferit o primă intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte.

ADVERTISEMENT

„A scăpat, să spun aşa de dializă”, anunța Tătaru care a spus și că alături de medic a ajuns în Belgia și soția acestuia pentru a-l ajuta.

 

 

ADVERTISEMENT