Bărboianu, după accidentarea horror: "Să nu se adeverească!"

Ştefan Bărboianu a vorbit după accidentarea dură, suferită în meciul pierdut de Chiajna în faţa celor de la ASA Târgu Mureş:

”Mă aflu la Craiova. Am venit azi noapte cu un amic. Mâine, cel târziu marţi, voi face un RMN. Până atunci nu rămâne decât să sper că nu se adevereşte primul verdict, cu ruptura de ligamente. Genunchiul este destul de umflat, mă doare tare, dar sper să fie doar ligamentul colateral. Asta ar însemna doar două luni şi jumătate de pauză.

Stau numai cu gheaţă pe picior, nici nu am putut să mă odihnesc. În cazul în care, însă, vor fi ligamentele, va fi foarte dificil, pentru că o operaţie plus recuperare va dura minim şase luni de zile.

Eu mai am contract cu Chiajna, până la vară. Cei din conducere şi-au manifestat interesul de a prelungi, însă acum, situaţia este diferită, rămâne de văzut dacă va mai fi sau nu acea ofertă. În cazul în care nu vor propune în această situaţie prelungirea, va trebui să îmi caut în altă parte şi, vă daţi seama, că îmi va fi foarte dificil ca, în luna septembrie sau octombrie, atunci când preconizez că o să revin, să îmi găsesc echipă.

Înaintea meciului, mă întrebam ce rău a făcut Silvică Lung, bunul meu prieten, de a avut acel ghinion. I-am trimis mesaje de încurajare, pentru că nu a putut să răspundă la telefon. La nici 24 de ore, am avut şi eu de suferit şi, acum, a fost rândul lui să-mi dea mesaje de susţinere", a spus Bărboianu pentru digisport.ro.

*****************************************************************************************************

Ştefan Bărboianu s-a accidentat în meciul Concordiei cu ASA Târgu Mureş, iar jucătorul ilfovenilor a ajuns mai târziu decât ar fi trebuit la spital. Medicul de pe ambluanţa prezentă pe Trans-Sil a vorbit despre evenimentul petrecut sâmbătă seară.

”Pe mine nu m-au anunţat că aveţi grijă că pacientul are nevoie de medic de urgenţă. Am fost sunată de şoferul meu că am pacient în maşină. În clipa aia, binenţeles că am plecat. Astea au fost 3 minute. Pacientul a fost lovit la minutul 73 parcă. A ajuns la mine în maşină după vreo 3-4 minute. Eu imediat cum am ajuns acolo am început să evaluez pacientul.

După ce m-am asigurat ce cod e pacientul şi că nu are nicio altă urgenţă decât lovitura la genunchi, care îl durea dar nu voia să primească niciun fel de analgezic, am sunat la 112 pentru a-mi trimite alt echipaj.

M-am interesat câte minute mai erau din meci. Mai erau două minute. Nu avea sens să trimită un alt echipaj.

Bineînţeles că dacă este o urgenţă de cod roşu adică pacientul e în stop cardiac sau altă urgenţă vitală... Binenţeles că atunci se opreşte jocul şi plecăm, nu stăm să aşteptăm. Am procedat absolut corect. Singurul lucru care m-a derajat e că nu am fost anunţată imediat că pacientul trebuie transportat la spital. Nu a fost medicul echipei langa el, a fost ceva maseur. Pacientul nu voia să ajungă la spital şi s-a mai întârziat astfel. Pacientul voia să mearga la vestiar să se spele. Eu nu pot să duc un pacient fără acordul lui, fără să vrea!

Nu se ia pacientul şi se aruncă ca pe un sac de cartof şi hai să mergem la spital. Nu poţi să transporţi un pacient fără să ştii ce leziuni are. Avea leziuni la nivelul piciorului, binenţeles că fără să îi pun o atelă nu puteam să îl transpot.

Pe tot parcursul meciului trebuie să fie două echipaje. Dacă e un incident, dacă trebuie cineva transportat trebuie sunat la 112 şi să vină un alt echipaj. Suntem împărţiţi că un echipaj asigură terenul, un echipaj asigură publicul.

(Medicul de la Chiajna) A venit chiar la final când a întrebat de ce nu e dus încă pacientul la spital când deja era dus pacientul la spital. El nici nu era acolo, era cu maseurul. Eu am mai fost la meciuri! Medicul echipei stă cu el, cu pacientul, şi mă cheamă în momentul în care e o problema! Nu s-a întâmplat asta!

Gandiţi-vă a fost lovit în minutul 73. În minutul 90 s-a terminat, am plecat. În 15 minute... pacientul a ajuns foarte repede la spital. Nu înţeleg de ce au fost ei atât de, cei de la Chiajna aşa de... Nu exista risc vital! La noi, urgenţa nu e să ajungă repede la spital. La noi, urgenţa e evaluarea, stabilizarea lui şi văzut care e urgenţa”, a declarat medicul Oana Mateş, pentru Digi 24.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231