News

Medicul din Brașov care a luat mită, arest la domiciliu: ”Nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”

Medicul din Brașov prins în flagrant în timp ce lua mită a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, conform unei decizii a Tribunalului din oraș.
04.11.2021 | 13:28
Medicul din Brasov care a luat mita arest la domiciliu Nu sa ferit de nimic A luat banii ia bagat in buzunar
Medicul din Brașov care a luat mită, arest la domiciliu: ”Nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Sorin Baloș, medic chirurg din Brașov, a fost reținut, miercuri, fiind acuzat de luare de mită. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov au propus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul din Brașov a admis arestul pentru 30 de zile, însă a decis ca doctorul să petreacă această perioadă la domiciliu. Decizia a fost contestată de procurori.

ADVERTISEMENT

Medicul din Brașov prins în flagrant în timp ce lua mită, arest la domiciliu.

Reamintim că medicul din Brașov a fost reținut după ce un membru al familiei unui pacient i-a cerut un sfat polițistului brașovean Marian Godină pe pagina sa de socializare.

Rudele pacientului spun că chirurgul le-ar fi cerut 10 mii de lei pentru echipa care realizează operația şi ar fi primit 2 mii de lei imediat după intervenție.

ADVERTISEMENT

”Un membru al familiei mele s-a operat zilele trecute la Spitalul Județean de Urgență din Brașov. Domnul chirurg care a făcut operația i-a cerut mătușii mele o sumă considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operație).

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da și restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau cu o părere, ți-as rămâne recunoscător”, i-a scris acesta polițistului brașovean.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cadrul medical a fost prins în timp ce primea banii de la rudele pacientului.

”Cu ocazia acestui flagrant a fost identificată suma de 8.000 de lei asupra respectivului medic care a fost ridicat din clinica privată unde se întâlnise cu rudele persoanei operate și a fost adus la sediul Parchetului Tribunalului Brașov.

Au fost întocmite actele procedurale, iar procurorul de caz a apreciat că date fiind eforturile pe care le depun alți medici în contextul pandemiei, suma foarte mare de bani aflată în discuție, respectiva persoană reprezintă pericol public, astfel încât a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să formuleze o propunere către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru arestarea preventivă a medicului”, a spus procurorul Claudiu Sandu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, conform BizBrașov.

ADVERTISEMENT

Rudele pacientului operat: ”Nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”

Rudele cărora medicul le-a cerut șpaga spun că acesta a luat banii fără să schițeze niciun gest.

“Ne-am întâlnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani şi i-am explicat că nu putem face rost de toţi banii. A spus că nu este nicio problemă, la control se va rezolva.

Ne-a băgat pe holuleţ şi acolo nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”, povestește denunțătorul, conform presei locale.

ADVERTISEMENT
Tags: