News

Medicul Emilian Imbri avertizează: “Acest virus nu va dispărea!” Veşti teribile pentru pacienţi vindecaţi, care au avut forme grave de COVID-19

21.05.2020 | 15:27
Medicul Emilian Imbri avertizeaza Acest virus nu va disparea Vesti teribile pentru pacienti vindecati care au avut forme grave de COVID19
ADVERTISEMENT

Medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, este optimist după ce a observat trendul descendent al numărului de cazuri de Covid-19 din România. Cadrul medical atrage însă atenția asupra formelor grave pe care boala încă o poate provoca pacienților, dar și asupra unui val doi.

Medicul Emilian Imbri prevede o perioadă mai ușoară în lupta cu Covid-19. Acesta anticipează însă un al doilea val de infectări

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, dr. Emilian Ioan Imbri, spune că perioada mai ușoară prin care trece țara noastră în lupta cu noul coronavirus permite o temporară relaxare a sistemului medical.

ADVERTISEMENT

Această relaxare este una binevenită, în contextul unui posibil val secund al infecțiilor care poate să lovească țara noastră în sezonul rece.

”Este evident că numărul pacienților pozitivi a început să scadă. Faptul că și la terapie intensivă sunt mai putini ne face să credem că putem să avem perioada de ușoară relaxare până când va veni valul doi.

ADVERTISEMENT

Dacă de azi nu va crește numărul de cazuri, eu pot să spun că sunt ușor mai liniștit. Acest virus nu dispare, va rămâne prezent. E important să ne ferim de el și să nu ne îmbolnăvim”, a spus medicul la Digi 24.

Chiar dacă România înregistrează zilnic, în ultimele zile, o medie de sub 200 de contaminări cu Covid-19, dr. Emilian Imbri atrage atenția asupra faptului că lucrurile trebuiesc privite și din punct de vedere al gravității afecțiunilor la pacienții internați.

ADVERTISEMENT

El spune că o parte dintre aceștia rămân cu sechele și, chiar dacă se vindecă de coronavirus, impactul bolii poate aduce în final chiar decesul.

”Să nu judecam lucrurile după faptul că a început să scadă numărul de internări. Să judecam lucrurile după gravitatea afecțiunii și cu ce rămân bolnavii după ce trec prin această infecție. Cu ce sechele rămân după formele grave, care pot duce spre un sfârșit nefericit, chiar și după vindecarea de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acest virus are puterea să determine el agravarea stării și să duc la un sfârșit nefericit. Trebuie să ne fie teamă de el chiar am ști că mai sunt 5-10 viruși în București.”, mai spune dr. Imbri.

Emilian Imbri: ”Să nu se creadă că se moare doar de Covid-19”

Numărul deceselor persoanelor infectate cu coronavirus în România, de la startul pandemiei, a trecut de 1150. În ceea ce-l privește, medicul Emilian Imbri spune că, deși contaminate, o parte dintre aceste persoane au avut ca și cauza principală de deces alte boli. El dă exemplu deceselor de la unitatea medicală pe care o manageriază.

”Să nu se creadă că acest număr de 1000 și ceva de decese este doar de Covid-19. La noi nu se pun ”toată lumea moare de Covid”. La noi nu se face ceea ce se spune.

Cauzele de deces sunt foarte clare și meseria ne-a arătat că există multe boli care duc la moarte. Nu toate 30 (n.r. decese de la Victor Babeș) au fost cauzate de Covid. 4 sau 5 dintre ele au fost cauzate de alte boli”, a mai spus medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT