News

Medicul Fauci îi avertizează pe tineri. Noul coronavirus face tot mai multe victime în rândul persoanelor sub 35 de ani

24.06.2020 | 22:24
Medicul Fauci ii avertizeaza pe tineri Noul coronavirus face tot mai multe victime in randul persoanelor sub 35 de ani
ADVERTISEMENT

Doctorul Anthony Fauci avertizează că noul coronavirus afectează tot mai mult persoanele tinere, care fac, mai apoi, complicații.

Doctorul Fauci a remarcat cum oamenii de știință credeau că acest virus nu afectează tinerii, însă s-au convins că acea teorie era falsă.

ADVERTISEMENT

Cel mai cunoscut expert din SUA a avertizat, astfel, tinerii să ia în serios măsurile de protecție pentru a nu risca infectarea.

Doctorul Fauci avertizează tinerii să ia în serios noul coronavirus

Să credem că cei tineri nu suferă de această boală ar fi eronat. Vedem tot mai multe complicații la tineri”, a explicat Fauci.

ADVERTISEMENT

Fauci a dezvăluit că în viața lui nu a văzut un astfel de virus cu un spectru atât de larg de acțiune.

Unii au simptome puternice, alții nu au nicio problemă. Unii stau în pat timp de mai multe săptămâni, chiar și după ce își revin, alții au nevoie de oxigen, alții mor”, a remarcat Fauci.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Fauci vine în contextul în care tot mai mulți tineri ignorădeliberat măsurile de distanțare socială, după care se infectează cu Covid-19.

Vicepreședintele Mike Pence a dezvăluit că în Florida și Texas există un număr record de persoane tinere, cu vârsta de sub 35 de ani, care se îmbolnăvesc de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Fauci a avertizat că mulți dintre tineri pot fi asimptomatici și pot transmite boala mai departe fără să știe.

Dacă te infectezi și răspândești boala, chiar dacă nu te îmbolnăvești la rândul tău, faci parte din procesul de răspândire al pandemiei, fără voia ta. Oamenii infectați pot să fie bunica ta, unchiul tău, care ajunge să moară”, a precizat Fauci.

Noul coronavirus a făcut deja 2.4 milioane de victime în SUA, însă continuă să se răspândrească într-un ritm alert.

Cu toate că statul New York a început să scadă în numărul de cazuri, există state care „revin” în topul nedorit al infectărilor, pe fondul unei transmiteri comunitare a bolii, potrivit CNBC.com.

ADVERTISEMENT
Tags: