ADVERTISEMENT
News

Medicul Fauci îi avertizează pe tineri. Noul coronavirus face tot mai multe victime în rândul persoanelor sub 35 de ani

Autor: Flaviu Popa | 24.06.2020 | 22:24
Medicul Fauci îi avertizează pe tineri. Noul coronavirus face tot mai multe victime în rândul persoanelor sub 35 de ani
Avertisment crunt al virusologului șef al SUA, Anthony Fauci: ”Nu este nicio șansă ca noul coronavirus să fie eradicat”. Foto: hepta.ro

Doctorul Anthony Fauci avertizează că noul coronavirus afectează tot mai mult persoanele tinere, care fac, mai apoi, complicații.

ADVERTISEMENT

Doctorul Fauci a remarcat cum oamenii de știință credeau că acest virus nu afectează tinerii, însă s-au convins că acea teorie era falsă.

Cel mai cunoscut expert din SUA a avertizat, astfel, tinerii să ia în serios măsurile de protecție pentru a nu risca infectarea.

Doctorul Fauci avertizează tinerii să ia în serios noul coronavirus

Să credem că cei tineri nu suferă de această boală ar fi eronat. Vedem tot mai multe complicații la tineri”, a explicat Fauci.

ADVERTISEMENT

Fauci a dezvăluit că în viața lui nu a văzut un astfel de virus cu un spectru atât de larg de acțiune.

Unii au simptome puternice, alții nu au nicio problemă. Unii stau în pat timp de mai multe săptămâni, chiar și după ce își revin, alții au nevoie de oxigen, alții mor”, a remarcat Fauci.

Avertismentul lui Fauci vine în contextul în care tot mai mulți tineri ignoră deliberat măsurile de distanțare socială, după care se infectează cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Mike Pence a dezvăluit că în Florida și Texas există un număr record de persoane tinere, cu vârsta de sub 35 de ani, care se îmbolnăvesc de Covid-19.

Fauci a avertizat că mulți dintre tineri pot fi asimptomatici și pot transmite boala mai departe fără să știe.

ADVERTISEMENT

Dacă te infectezi și răspândești boala, chiar dacă nu te îmbolnăvești la rândul tău, faci parte din procesul de răspândire al pandemiei, fără voia ta. Oamenii infectați pot să fie bunica ta, unchiul tău, care ajunge să moară”, a precizat Fauci.

Noul coronavirus a făcut deja 2.4 milioane de victime în SUA, însă continuă să se răspândrească într-un ritm alert.

ADVERTISEMENT

Cu toate că statul New York a început să scadă în numărul de cazuri, există state care „revin” în topul nedorit al infectărilor, pe fondul unei transmiteri comunitare a bolii, potrivit CNBC.com.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!