News

Medicul Ion Alexie arată cum se face corect un test Covid: ”În România, foarte multe se fac prost”. Video

13.10.2020 | 16:12
Medicul Ion Alexie arata cum se face corect un test Covid In Romania foarte multe se fac prost Video
ADVERTISEMENT

Medicul român Ion Alexie, stabilit în Las Vegas, a realizat un videoclip în care exemplifică, pas cu pas, cum se face corect un test Covid.

În opinia acestuia, foarte multe dintre testările efectuate în țară nu se derulează conform procedurilor, fapt pentru care și rezultatele sunt contradictorii.

ADVERTISEMENT

Pentru a veni în ajutorul colegilor săi din breasla medicală, Dr. Alexie a postat pe youtube înregistrarea cu momentul în care se testează pentru noul coronavirus.

Medicul Ion Alexie prezintă cum se face corect un test Covid: ”În România, foarte muse fac prost”

Cunoscut opiniei publice din țară date fiind desele sale intervenții cu sfaturi și informații de peste ocean, medicul infecționist Ion Alexie a realizat un video în care le arată colegilor din România cum ar trebui efectuat în siguranță un test Covid-19, pentru a se asigura că pacienții testați sunt într-adevăr negativi.

ADVERTISEMENT

Încă din startul postării sale, medicul român din SUA pornește de la premisa că multe dintre testările efectuate în țară ”se fac prost”, fapt pentru care vine cu explicații.

”Sunt doctorul Alexie din Las Vegas și am impresia că în România foarte multe dintre testele Covid se fac prost, nu se fac cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Vă arăt în acest clip cum trebuie prelevat exudatul nazofaringian cu un Q-tip normal pe care-l aveţi şi voi în România.

Partea cu bumbac trebuie să ajungă în spate, în nazofaringe, în spatele nasului. În loc să mergem în sus, prin nas, trebuie să mergem orizontal”, a explicat medicul Alexie în startul filmării.

ADVERTISEMENT

Dr. Alexie: ”Arătați acest video! Să-l vadă toţi cei care fac testul, medicii şi asistentele medicale”

După ce termină auto-testarea, Ion Alexie recomandă internauților să arate videoclipul tuturor cadrelor medicale din România pentru ca omologii săi să vadă cum se realizează corect procedeul.

”Arătaţi acest video! Să-l vadă toţi cei care fac testul, medicii şi asistentele medicale. Să-l vadă şi pacienţii, să ştie la ce să se aştepte.

Dacă nu s-a făcut corect trebuie repetat şi făcut corect. Altfel numărul de infecţii va exploda exponenţial în România, în următoarele luni. Sper ca toţi să facă testul aşa cum trebuie”, a mai spus medicul Ion Alexie.

Medicul Ion Alexie s-a născut în Craiova și a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1987, acolo unde este doctor specialist de boli interne şi boli infecţioase.

ADVERTISEMENT
Tags: