Fotbal intern

Bătineanu revine la Dinamo! Îşi dăduse demisia după infarctul lui Eugen Neagoe + prima reacție a medicului

06.05.2020 | 17:06
Batineanu revine la Dinamo Isi daduse demisia dupa infarctul lui Eugen Neagoe  prima reactie a medicului
ADVERTISEMENT

Liviu Bătineanu va fi din nou medicul lui Dinamo şi se înatoarce în Şoseaua Ştefan cel Mare după o pauză de zece luni. Doctorul plecase din staff-ul “câinilor” la scurt timp după ce Eugen Neagoe a suferit un infarct în timpul meciului cu U Craiova.

Medicul Liviu Bătineanu revine la Dinamo şi va lucra cu Adi Mihalcea

Liviu Bătineanu va face parte din staff-ul lui Adrian Mihalcea, numit antrenor înainte de oprirea campionatului, anunţă prosport.ro. Medicul “câinilor” îşi dăduse demisia la finalul lunii iulie, la scurt timp după ce Eugen Neagoe suferise un infarct în timpul meciului cu U Craiova.

ADVERTISEMENT

Înainte să plece de la Dinamo, Liviu Bătineanu s-a aflat într-un conflict cu Florin Prunea, fiind victimă colaterală în războiul purtat de preşedintele “câinilor” cu Mircea Rednic. Oficialul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare îl acuzase că vorbeşte prea mult cu fostul tehnician al echipei.

“Voi avea o discuție și cu doctorul echipei, nouă ne răspunde rar la telefon, dar lui Rednic văd că îi răspunde la 01:00 noaptea.

ADVERTISEMENT

Doctorul nu m-a sunat să mă întrebe pe mine cum se simte Neagoe, dar cu Rednic vorbește de 3-4 ori pe zi”, spunea Florin Prunea în iulie 2019.

Mandat dificil la Dinamo pentru Liviu Bătineanu

Pe lângă infarctul suferit de Eugen Neagoe, în mandatul lui Liviu Bătineanu s-a mai petrecut un moment negru din istoria lui Dinamo. Pe 6 mai 2016, în urmă cu fix patru ani, Patrick Ekeng murea pe teren într-un meci cu Viitorul.

ADVERTISEMENT

“Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Ekeng avea puls şi respira. Din câte am înţeles de la ambulanţieri i s-a pus şi monitorul, avea şi pulsoximetru care indicăsaturaţia de oxigen. La spital a ajuns cu fibrilaţie ventriculară.

Când l-au transportat cu targa, a intrat în fibrilaţie ventriculară. Nu a mai avut puls după o oră şi jumătate. Treaba mea se termină când intră în ambulanţă.

ADVERTISEMENT

Asistenţa medicală de urgenţă o asigură ambulanţa. Am eliberat căile respiratorii. M-am asigurat de funcţiile vitale. Avea puls, respira, dar gura era încleştată şi i-am asigurat respiraţia. Nu imi este teamă de anchetă, de ce să îmi fie teamă? Daca putea fi salvat? Nu pot să spun eu. Probabil putea, eu ştiu!?”, declara Liviu Bătineanu în 2016.

„Tot binele din lume pentru Dinamo și dinamoviști”

Deși este dorit înapoi în club pentru a face parte din staff-ul lui Adrian Mihalcea, medicul Liviu Bătineanu spune că nu se pune problema reîntoarcerii. Asta chiar dacă președintele Florin Prunea este cu bagajele făcute și nu va mai continua din vară. „Toată lumea știe că Dinamo București este echipa mea, mai ales după ce-am lucrat vreme de 17 ani acolo. Mai țin legătura cu oamenii de acolo, vorbim când e cazul, despre una, despre alta, însă nu vreau să mă mai întorc în fotbalul românesc. Tot binele din lume pentru Dinamo și pentru dinamoviști” a declarat Liviu Bătineanu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT