Sport

Medicul lui Michael Schumacher neagă folosirea unor tratamente experimentale: “Eu nu fac miracole. Știm foarte puțin despre celulele stem “

30.09.2019 | 17:03
Medicul lui Michael Schumacher neaga folosirea unor tratamente experimentale Eu nu fac miracole Stim foarte putin despre celulele stem

Michael Schumacher a fost internat la începutul lunii septembrie la o clinică “Georges-Pompidou” din Franța, unde ar fi urmat un tratament experimental, testat anterior pe șobolani. Unul dintre medicii care l-au avut în grijă pe fostul pilot din Formula 1, Philippe Menasche, a negat vehement folosirea unor astfel de tratamente.

Medicul lui Michael Schumacher neagă folosirea unor tratamente experimentale

Michael Schumacher s-a aflat la începutul lunii septembrie la o clinică din Franța, unde i-a fost aplicat un tratament bazat pe celule stem, despre care s-a zvonit că ar fi unul experimental, testat anterior doar pe șobolani. Informația a fost dată de unul dintre medicii clinicii Georges-Pompidou: “Este aici un chirurg care obişnuia să testeze pe şobolani. Acum, vrea să experimenteze pe Schumacher.

La câteva săptămâni distanță, doctorul Philippe Menasche neagă acuzațiile, susținând că nu a fost vorba de niciun experiment: “Eu nu fac miracole. Nu am făcut niciun experiment, atât eu, cât şi echipa mea. Este un termen abominabil, care nu corespunde viziunii medicinei. A fost un val de atenţie îndreptat spre departamentul nostru, dar situaţia a revenit la normal. Am făcut multe progrese în ultimii 20 de ani, dar adevărul este că încă ştim foarte puţin despre celulele stem“.

Michael Schumacher a câștigat șapte titluri mondiale. Sursă Foto: Hepta
Michael Schumacher a câștigat șapte titluri mondiale. Sursă Foto: Hepta

6 ani de la accidentul lui Michael Schumacher

Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian sever pe 29 decembrie 2013, când se afla la schi în Alpii Francezi. Fostul pilot de Formula 1 a suferit două operații la spitalul din Grenoble, iar pe 16 iunie 2014 a fost transferat la un spital din Laussane. La începutul lunii septembrie a anului 2014 a fost externat și a urmat un tratament în locuința sa din Elveția.

Schumacher a debutat în Formula 1 la 22 de ani, în 1991, și a cucerit în carieră șapte titluri de campion mondial: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.

  • 50 de ani are Michael Schumacher
  • 6 ani de la accident se vor împlini pe 29 decembrie
Tags: