News

Medicul Mihai Craiu, către cei care nu cred în Covid: „Haideți în spitale câteva zile”

27.11.2020 | 17:26
Medicul Mihai Craiu, către cei care nu cred în Covid: „Haideți în spitale câteva zile
Mihai Craiu îi cheama pe români în spitale
ADVERTISEMENT

Medicul Craiu Mihai le transmite celor care nu cred în Covid-19 să viziteze spitalele pentru a vedea situația dramatică prin care trec persoanele internate la Terapie Intensivă.

Medicul le oferă alternativa unor fotografii extrem de dure celor care nu vor să se deplaseze fizic în spitalele din România, împânzite cu pacienți infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

„E momentul să privim realitatea în ochi”, e mesajul categoric al lui Mihai Craiu, mesaj transmis milioanelor de oameni care nu cred că noul coronavirus este un pericol demn de luat în seamă.

Mihai Craiu îi cheamă pe oameni în spitale pentru a vedea ce înseamnă Covid-19

Realitatea dură a pandemiei, cu toată forța ei emoțională ar trebui prezentată mai des. Din punct de vedere uman este de înțeles efortul majoritații persoanelor de a refuza să privească în față mărimea zguduitoare a pericolului ce se apropie constant.

ADVERTISEMENT

Ca unii din oamenii de pe Titanic, refuzăm si in ceasul al 12-lea să realizăm seriozitatea problemei. Si negam faptul că trebuie să facem ceva, cu totii, în mod solidar.

Nu este vorba despre orgolii sau despre cine are dreptate. Nu este un concurs de prezicători. Este stiință seacă, implacabilă. Epidemiologia ne spune că există un risc foarte mare să ajungem la spital, in urmatoarele luni, dacă nu schimbam comportamentul nostru egoist.

Din încercarea asta scăpăm doar dacă respectăm reguli clare – dacă purtăm mască, dacă evităm aglomerația în spații închise si dacă ne spălăm des pe mâini, până vor apărea vaccinuri eficace. Și incă o vreme după ce vor apărea…

ADVERTISEMENT

E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile.

Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți in ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, a explicat Craiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri