News

Medicul Mihai Craiu, lămuriri despre cazurile de Covid-19 din şcoli: „Arată doar circulație comunitară”

11.02.2021 | 13:28
Medicul Mihai Craiu lamuriri despre cazurile de Covid19 din scoli Arata doar circulatie comunitara
Medicul Mihai Craiu, lămuriri despre cazurile de Covid-19 din şcoli: "Arată doar circulație comunitară" Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Craiu a comentat apariția cazurilor de Covid-19 în școli. Medicul a adus lămuriri în privința modului în care cei mici au ajuns să se infecteze, spunând că nu are legătură cu școala, ci demonstrează transmisia comunitară a virusului.

În cursul zilei de joi au apărut patru cazuri de infecție cu SARS – CoV – 2 în rândul elevilor din școlile bucureștele. În plus, și un profesor ar fi fost depistat pozitiv, la o școală din Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

Medicul Mihai Craiu, aprig susținător al întoarcerii elevilor în bănci, a explicat că aceste cazuri nu au fost influențate de decizia dechiderii unităților de învățământ. El a precizat că incubația bolii este mult mai lungă, iar copilul nu ar fi putut să se infecteze la școală, ci a luat virusul din familie.

Medicul Mihai Craiu, lămuriri despre cazurile de Covid-19 din şcoli: “Arată doar circulație comunitară”

„Un copil de clasa a IIa a fost confirmat marți (deci la 24 ore de la primul contact cu școala) cu maladie COVID-19. Acest copil avea bunica bolnavă. Aceasta fusese confirmată cu 24 ore anterior ca fiind infectată cu noul coronavirus”, trasmite specialistul în pediatrie.

ADVERTISEMENT

Acesta blamează atenția acordată de presă acestui caz, dar și că ar sugera că deschiderea școlilor pune în pericol sănătatea celor nici: „genul de știre imprecisă care induce reacții emoționale. Cui folosește? Nimănui, evident…”

„Arată doar circulație comunitară a SARS – CoV – 2 și nu aduce nici un element care să incrimineze organizarea inconformă a școlii respective. Transparență nu inseamnă “să torni gaz pe foc”…”, subliniază Mihai Craiu.

ADVERTISEMENT

Doctorul precizează că nu deschidere instituțiilor de învățământ a provocat infectarea copilului: „nicio legatură cu școala, deoarece incubația maladiei COVID19 este mult mai lungă”.

„Copilul a luat maladia din familie și ar putea (teoretic) să fi transmis colegilor… Timpul urmează să dovedească o improbabilă transmitere la alți colegi. In cazul în care a avut loc acest incident ar trebui să apară doar infecție la școlari și nu la părinții lor”, a adăugat Mihai Craiu.

ADVERTISEMENT

Celebrul pediatru este un aprig susținător al prezenței fizice a copiilor la școală. El a lansat mai multe avertismente cu privire la daunele pe care statul acasă le are asupra celor mici.

ADVERTISEMENT