News

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă. ”Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților”

Medicul Mihai Craiu transmite un mesaj categoric. Facând referire la un studiu din SUA, pediatrul afirmă că va fi vina adulților dacă școlile se vor închide din nou.
21.11.2021 | 11:49
Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarma Daca vor trebui inchise din nou scolile este doar vina adultilor
ADVERTISEMENT

Pediatrul Mihai Craiu militează pentru ca școlile să rămână deschise, făcând referire la un studiu din SUA privind transmiterea maladiei COVID-19. În cazul în care acestea vor fi închise, atunci vina va fi doar a adulților, este opinia medicului.

”Școala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunității în care trăiesc acești elevi, dacă se poartă corect masca”, scrie șeful secției Pediatrie – Pneumologie Pediatrică la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”.

ADVERTISEMENT

La studiul la care face referire medicul Mihai Craiu au participat peste un milion de școlari, iar purtarea măștii la școală a fost obligatorie.

Mihai Craiu: ”Școala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunității în care trăiesc acești elevi

Mihai Craiu
Mihai Craiu. Foto: Facebook

Studiul a avut loc în primăvară-vară 2021, anterior valului 4, atribuibil mutației Delta. S-a observat o infecție secundară (infectarea petrecută în școală) la 20 infecții primare (infectarea petrecută în comunitate).

ADVERTISEMENT

Este interesant faptul că aproape jumătate din infecțiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală.

”Concluzie – școala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunității în care trăiesc acești elevi, dacă se poartă corect masca. … Chiar și la acel moment când nu erau mulți vaccinați in SUA.

ADVERTISEMENT

Școlile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenție (masca și igiena mâinilor) precum și testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou școlile este DOAR vina noastră a adulților.

De aceea sunt necesare strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcționează”, a transmis Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

ADVERTISEMENT

Recent, medicul a explicat că dintr-o pandemie cu sute de milioane de bolnavi și cu măsuri restrictive legate de circulație, economie și școală vom trece în urmatorii ani, probabil, la o boală endemică, cu accentuări sezoniere ale circulației virusului, în diverse comunități.

Unul din motivele acestui scenariu este faptul ”că vaccinurile, chiar și în schemă completă, NU garantează lipsa infectării, dacă nu luăm mijloace de protecție, concordante cu gradul de transmitere a virusului în acea comunitate. Chiar și cadrele medicale, care sunt vaccinate și poartă mască și echipament de protecție, se pot uneori îmbolnăvi”, a transmis medicul pe Facebook.

ADVERTISEMENT