News

Medicul militar care a condus spitalul focar din Suceava a fost numit șef la DSP București. Cine este Ionel Oprea

07.08.2020 | 13:41
Ionel Oprea a preluat comanda DSP București. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Medicul militar care a condus spitalul focar din Suceava a fost numit șef la DSP București. Ionel Oprea ocupa funcția de secretar de stat și preia comanda direcției într-un moment delicat.

Vă readucem aminte că în 23 iulie, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a fost înregistrat un caz de COVID-19, afirmând că a dorit să verifice situaţia testării angajaţilor.

ADVERTISEMENT

El a precizat că nu a existat o comunicare şi că va exista o decizie după controlul la DSP Bucureşti. Nu a mai durat mult și Ionel Oprea a fost numit în funcție.

Ionel Oprea a preluat comanda DSP București

Ionel Oprea este generalul maior doctor în rezervă și are o vastă experiență în domeniu. Până în urmă cu doi ani, când s-a pensionat, el a condus Secția de Chirurgie I a Spitalului Militar Central Carol Davila din București.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acesta a activat la Institutul Medico-Militar și, prin dispoziția de general de brigadă, a fost și șef al Direcției Medicale a MApN între anii 2016 și 2019.

A executat misiuni „la comanda unor structuri medicale în teatrul de operații din Angola sau în cadrul Misiunii O.N.U. de menținere a păcii în Somalia”.

ADVERTISEMENT

Ionel Paul Oprea a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății, printr-o decizie semnată de primul ministru Ludovic Orban.

Vă reamintim că medicii militari au preluat la începutul lunii aprilie conducerea Spitalului Județean din Suceava, chiar sub coordonarea secretarului de stat, Ionel Oprea.

ADVERTISEMENT

Acesta a dispus o nouă testare a personalului medical, dar medicii suceveni susțin că nici această testare nu s-a făcut în condiții de siguranță.  ”Au fost niște răsfățați”, a replicat Ionel Oprea care a reușit în câteva săptămâni să pună totul pe picioare și să predea funcția unui doctor civil.

ADVERTISEMENT