News

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată pentru luare de mită

29.04.2020 | 17:02
Medicul Mircea Beuran a fost trimis in judecata pentru luare de mita
ADVERTISEMENT

Chirurgul Mircea Beuran, fostul preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Mircea Beuran, acuzat că a luat banii pentru a asigura obținerea unui post de asistent universitar

Procurorii DNA au anunțat că Mircea Beuran a fost trimis în judecată pentru luare de mită, faptă ce ar fi fost comisă pe 18 decembrie 2018, transmite Agerpres. Banii și bunurile i-ar fi fost date de un medic în schimbul angajării ca asistent universitar la UMF București.

ADVERTISEMENT

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF ‘Carol Davila’ Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior”, se arată într-un comunicat al DNA.

Până când instanța se va pronunța în această cauză, procurorii au dispus impunerea sechestrului  pe suma de 10.007 euro, dintr-un cont bancar ce aparține lui Mircea Beuran. Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore în luna februarie, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar. El a fost înregistrat de doctoranda care i-a înmânat banii. Cum Beuran nu și-a îndeplinit promisiunea de a-i asigura un post de asistent universitar, aceasta l-a denunțat la DNA.

Tags: