News

Medicul Monica Pop: „A ajuns un virus să conducă lumea! Afecţiunile severe au dispărut ca prin farmec”

02.11.2020 | 17:40
Medicul Monica Pop A ajuns un virus sa conduca lumea Afectiunile severe au disparut ca prin farmec
ADVERTISEMENT

Monica Pop lansează acuzații cu privire la modul în care este gestionată pandemia în sistemul sanitar. Ea crede că populația este expusă unei panici induse de către autorități și că sunt mediatizate doar aspectele negative ale acestei situații, fără a se lua în considerare cifrele pozitive sau poveștile celor care au învins acest virus.

Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București a distribut pe rețelele de socializare un mesaj în care condamnă interesul sporit pentru Covid-19, în detrimentul altor afecțiuni grave și spune că suntem speriați în mod deliberat de autorități cu privire la gravitatea situației.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul nu este de acord cu decizia de a nu face necropsia cadavrelor și cere răspunsuri cu privire la motivele pentru care s-a ales să se procedeze în acest fel.

Monica Pop, acuzații pentru modul în care este gestionată pandemia: „Cine și ce câștigă din panica indusă cu bună știință?”

„A ajuns un virus să conducă și să răstoarne planeta!!! Și toată viața ei!! Oricine află despre un cunoscut că este bolnav sau, mai rău, că s-a stins, indiferent în urma cărei patologii, întreabă imediat : „de covid”?! Așadar, au dispărut ca prin farmec toate celelalte afecțiuni severe, care pot duce la așa ceva! Dar care decimează în continuare, fapt de care nu prea se ține seama!

ADVERTISEMENT

Nu mai sunt boli pulmonare, cardiovasculare, nici digestive, cancere, accidente, traumatisme, agresiuni, diabet și ciroze decompensate, suicid, toxiinfecții etc! Nimic! Doar covid! Intrebări : de ce sunt puse în fată exclusiv aspectele negative ( bolnavii din AȚI, cazurile grave, morții) și nu se discută nimic despre cei 85% vindecați. Cine și ce câștigă din panica indusă cu bună știință? 

De ce este neindicată necropsia, știut fiind că justificările cu protecția față de medicii legiști e o poveste! Ei se pot proteja așa cum o fac și medicii infectionisti, AȚI, pneumoligi, etc. Se știe că doar prin efectuarea necropsiei se pot constata leziunile provocate de o afecțiune și astfel se pot combate și salva vieți! Răspunsuri ?!”, este mesajul distribuit pe contul de Facebook al medicului oftalmolog.

ADVERTISEMENT

Monica Pop acuză modul în care informațiile sunt distribuite și panica creată în rândul oamenilor. Ea este întrebată de unul din cititorii mesajului de mai sus dacă medicii au puterea să clarifice toată această situație.

Răspunsul pe care medicul l-a dat este unul în care condamnă și interesul scăzut al societății pentru a face lumină în sistemul sanitar și în pericolul real reprezentat de Covid-19, pe lângă tăcerea afișată de unele cadre medicale.

ADVERTISEMENT

 „Nu sunt singurii (n.r. – medicii), dimpotrivă! Pacienții (cu orice alte afecțiuni) și familiile lor, îndură si tac!! La mitingul destinat acestui important lucru au fost sub 100 de oameni! Deci? Iar noi, medicii, avem și noi…tăcuții noștri. Mulți nu au curaj. Alții își văd bine de treaba lor, dar nu spun nimic din ce nu le convine”, a răspuns aceasta.

ADVERTISEMENT