News

Medicul Monica Pop se opune evenimentelor organizate doar pentru cei imunizați: „Orice vaccinat poate fi bolnav”

15.05.2021 | 19:23
Medicul Monica Pop se opune evenimentelor organizate doar pentru cei imunizati Orice vaccinat poate fi bolnav
ADVERTISEMENT

Medicul oftalmolog Monica Pop susține că nu este oportună organizarea de evenimente destinate doar celor vaccinați împotriva Covid-19 întrucât și acești pot transmite virusul.

Monica Pop a afirmat, la Realitatea Plus, că folosirea certificatului de vaccinare pentru participarea la spectacole este inutilă și discriminatorie față de cei nevaccinați, transmite DC News.

ADVERTISEMENT

Pop a făcut aceste aprecieri comentând organizarea de evenimente culturale pilot destinate persoanelor care pot dovedi că au fost vaccinate.

Monica Pop: „Peste 35.000 de vaccinați s-au infectat”

Medicul susține că și persoanele cărora li s-a administrat vaccinul se pot îmbolnăvi și, mai mult, pot îmbolnăvi și alte persoane.

ADVERTISEMENT

În primul rând, știe toată lumea lucrul acesta: vaccinați nu înseamnă că nu pot infecta. Vaccinații pot fi infectați oricând și din ce știu eu peste 35.000 de vaccinați s-au infectat. Vaccinarea nu are nimic cu răspândirea virusului. Deci încă o dată vă spun că un vaccinat se poate îmbolnăvi și poate răspândi boala.

Sunt foarte mulți vaccinați care s-au îmbolnăvit și atunci eu consider că certificatul de vaccinare este totalmente inutil pentru a participa la spectacole atâta timp cât orice fel de vaccinat poate fi bolnav. El prezintă la intrare certificatul de vaccin, dar el e bolnav și răspândește virusul tuturor din sală. Deci după părerea mea certificatul de vaccinare nu are ce căuta”, a spus Monica Pop.

ADVERTISEMENT

Contraindicațiile la vaccinare, o problemă nerezolvată

Ea a contestat și campania de promovare a vaccinării derulată de către autorități, susținând că nu au fost menționate bolile pentru care nu  se recomandă administrarea vaccinului.

Cel mai important ce vreau să spun e că am așteptat de la decidenți și de la medici, îmi pare foarte rău că sunt medici care nu spun lucrurile pe nume așa cum ar fi trebuit să se întâmple, că această campanie nu a fost deloc de informare, oamenii nu știu, lista bolilor și contraindicațiilor vaccinului pentru că sunt și nimeni nu spune nimic despre asta.

ADVERTISEMENT

Și apropo despre discriminare. Ce se întâmplă cu cei care au contraindicații? Mă refer la cei care au cancer în tratament, anumite boli autoimune. Ce se întâmplă cu ei dacă doar cei vaccinați pot avea niște drepturi? Este inadmisibil să se întâmple așa ceva și nu cred că este normal”, a spus Monica Pop.

ADVERTISEMENT