Sport

Medicul naționalei Danemarcei, explicații despre cazul Eriksen: ”Dintr-o dată totul s-a schimbat”

Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie la meciul cu Finlanda, iar medicul naționalei Danemarcei a explicat ce s-a întâmplat cu jucătorul.
13.06.2021 | 11:08
Medicul nationalei Danemarcei explicatii despre cazul Eriksen Dintro data totul sa schimbat
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Căpitanul Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care a intervenit după prăbuşirea jucătorului formaţiei Inter Milano pe teren şi i-a curăţat căile respiratorii coechipierului său.

ADVERTISEMENT

Momentele tragice de pe teren cu Eriksen, explicate de medicul naționalei Danemarcei

Momentele dramatice de pe stadionul Parken din Copenhaga au șocat o lume întregă, iar medicul echipei naționale a Danemarcei, Martin Boesen, a explicat ce s-a întâmplat pe teren după ce Christian Eriksen s-a prăbușit.

”Am fost chemaţi pe teren când Christian s-a prăbuşit, eu nu-l văzusem căzând. Era clar că era inconştient. Când am ajuns la el, era pe o parte şi, respira, puteam simţi un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat şi am început să-i facem resuscitare cardiopulmonară.

ADVERTISEMENT

Ajutorul a venit foarte repede de la echipa medicală a turneului şi de la restul staff-ului şi cu cooperarea lor am făcut ceea ce trebuia să facem şi am reuşit să-l readucem pe Christian. El a vorbit cu mine înainte de a fi dus la spital”, a declarat Boesen într-o conferință de presă, conform The Irish Times.

Danezii au trecut peste eșecul cu Finlanda

Scenele dramatice la care au fost martori chiar în timpul partidei de debut la Campionatul European, împotriva Finlandei, își vor pune multă vreme amprenta asupra jucătorilor din lotul Danemarcei.

ADVERTISEMENT

Potrivit selecționerului Kasper Hjulmand, elevii săi sunt ”terminați emoțional” după accidentul lui Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon chiar înaintea pauzei și a fost resuscitat timp de 18 minute.

Întreg poporul danez a trecut peste înfrângerea în fața Finlandei în debutul la Euro 2020 și a celebrat victoria lui Christian Eriksen în fața morții.

ADVERTISEMENT

Eriksen a fost salvat de intervenția rapidă a medicilor

Imagini cu puternic impact emoțional au fost surprinse imediat după accidentarea îngrozitoare suferită de Christian Eriksen. În timp ce echipajele medicale executau manevrele de resuscitare, Sabrina Kvist Jensen a pătruns pe gazon și a încercat, cu lacrimi în ochi, să afle mai multe detalii despre starea iubitului său.

Fost medic al unor formații de top din Premier League, precum Arsenal Londra sau West Ham United, englezul Gary Lewin a analizat intervenția de la Copenhaga și a dat verdictul: ”A fost rapidă și eficientă”.

Cazul lui Christian Eriksen nu este însă singular în istoria fotbalului. Microbiştilor din România le revin în gând momentele cu Patrick Ekeng sau Cătălin Hîldan, fotbaliştii lui Dinamo care au decedat după incidente similare.

ADVERTISEMENT