News

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu: ”Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar 90+% până la finele lui Ianuarie 2022”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune că până la finalul lunii ianuarie din 2022, dacă vom avea un Guvern hotărât, vom putea atinge un prag imunitar de 90+%.
25.11.2021 | 11:34
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu Cu un Guvern hotarat putem atinge un prag imunitar 90 pana la finele lui Ianuarie 2022
ADVERTISEMENT

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu este de părere că la 50 de zile de la învestirea noului Guvern soarta multor români s-ar putea schimba în bine dacă se vor introduce măsuri mai concrete, iar acestea să fie respectate cu strictețe de către cetățeni.

Drept urmare, medicul îndeamnă populația să se prezinte într-un număr mai mare la centrele de imunizare și să acorde o atenție sporită regulilor sanitare, pentru ca la finalul lui ianuarie 2022 să atingem ”un prag imunitar confortabil de 90+%”.

ADVERTISEMENT

Gabriel Diaconu: ”Obligativitatea vaccinării ar putea ridica Europa din mlaștina COVID”

Gabriel Diaconu consideră că vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului ar fi o măsură utilă atât în România, cât și în alte țări europene.

”Obligativitatea vaccinării, împreună cu măsuri coerente de sănătate publică, ar putea ridica Europa din mlaștina COVID. România are privilegiul accesului nu la unul, cât patru variante de vaccin.

ADVERTISEMENT

Timpul contează, nu doar numerele. Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar confortabil de 90+% până la finele lui Ianuarie 2022.

Timpul contează. Derularea vaccinală, dar și timpul scurs de la primo-infecția cu Covid-19, ar putea să permită debandada observată atât în toamna lui 2020, dar și 2021, și anul viitor, dacă nu acționăm”, a scris pe facebook doctorul psihiatru.

ADVERTISEMENT

Gabriel Diaconu: ”Răbufniri de noi tulpini de COVID vor continua până în 2024”

Gabriel Diaconu este de părere că certificatul verde post-boală ar fi o altă soluție utilă și prevede, de altfel, că vor apărea noi tulpini de coronavirus în intervalul 2022-2024.

”Avantajul vaccinării e catagrafierea corectă a zonelor acoperite. Un green-pass care să includă imunizarea post-boală poate dubla catagramele, câtă vreme standardul serologic este stabilit.

ADVERTISEMENT

Nu ne putem opri până la acel moment. Și, de la acel moment, certificatul verde va trebui periodic adaptat. Răbufniri epidemice de noi tulpini de COVID vor continua pentru o bună parte a lui 2022-2024.

Este un interval nepermis de lung, explicat în mare măsură de inegalitatea sanitară planetară, dar și faptul că răspândirea neîngrădită creează premisele unor noi variante cu potențial agresiv, unele aflate deja în monitorizare internațională a organismelor de resort”, a mai scris medicul.

Totodată, Gabriel Diaconu a mai precizat că Guvernul Nicolae Ciucă, dacă fi învestit, va avea un ”mandat de avarie” și că va trebui să ia măsuri care să ajute țara să prevină alte valuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT