News

Medicul Șerban Bubenek descrie situația din România: ”Raportăm 500 de morți zilnic, cel mai mare număr de la Al Doilea Război Mondial încoace”

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de ATI spune că țara noastră a ajuns să raporteze, zilnic, cel mai mare număr de morți de la Al Doilea Război Mondial încoace.
21.10.2021 | 22:59
Medicul Serban Bubenek descrie situatia din Romania Raportam 500 de morti zilnic cel mai mare numar de la Al Doilea Razboi Mondial incoace
ADVERTISEMENT

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) descrie într-un mod extrem de realist situația în care se află în acest moment România din cauza crizei Covid-19.

Medicul se referă la numărul uriaș de morți raportați zilnic și spune că de la Al Doilea Război Mondial încoace țara noastră nu a mai traversat o perioadă mai neagră.

ADVERTISEMENT

Șerban Bubenek: ”Raportăm 500 de morți zilnic, cel mai mare număr de la Al Doilea Război Mondial încoace”

În opinia Dr. Bubenek, România a ajuns în situația dramatică de a raporta numere uriașe de decese din cauza faptului că populația nu a luat în seamă avertizările medicilor.

De asemenea, medicul îi arată cu degetul și pe unii dintre politicieni, despre care spune că au transmis în spațiul public mesaje care au dăunat cetățenilor.

ADVERTISEMENT

”La momentul de față înregistrăm 500 de morți pe zi, cea mai mare pierdere de vieți omenești de la al Doilea Război Mondial. Trebuiau luate în seamă avertismentele medicilor epidemiologi.

Din păcate, strigătele lor nu au fost luate în serios și am ajuns în situația în care cei care scapă azi cu viață sunt cei care aproape niciodată nu au datorat atât de mult, atâtor de puțini. Cred că va fi o lecție dureroasă pentru poporul român.

ADVERTISEMENT

Vedem des colegi din tura precedentă care plâng, oameni scurși pe pereți, după 14 ore de muncă și care nu mai vor sa ajungă acasă ca să povestească ceea ce văd la spital.

Din păcate, politicieni de pe tot eșichierul, nu au făcut decât să minimalizeze la început în starea de urgență. Erau politicieni care spuneau că nu trebuie să purtăm masca sau să ne spălam pe mâini”, a declarat medicul Bubenek, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Șerban Bubenek: ”Bătălia cu Covid nu se câștigă la ATI, ci acasă, în mijlocul familie”

La fel ca majoritatea colegilor săi din zona medicală, Șerban Bubenek spune că vaccinarea e singura soluție pentru a evita formele grave de Covid-19.

Acesta subliniază faptul că ”bătălia cu Covid nu se câștigă la ATI, ci acasă, în mijlocul familie, al colegilor al societății”.

”Pentru ATI și cei 1.000 de colegi ai mei care se îmbracă în acele combinezoane, și care muncesc 6-8 ore, noi am subliniat că bătălia cu Covid nu se câștigă la ATI, ci acasă, în mijlocul familie, al colegilor al societății.

Să nu mai transmitem virusul, să ne vaccinăm, pentru că atunci faci doar o formă ușoară, deci nu ajungi în spital. Cei care ajung la ATI ajung în șoc de la afectarea cardiocasculară sau afectarea plămânului.

(…) Noi la ATI, cumpărăm timp. Așteptam ca lezunile inițiale să se trateze, iar apoi tratăm celelalte afecțiuni.

Dacă pacientul ajunge prea târziu cu plămânul afectat în proporție de peste 60% nu mai exista terapie care să salveze viața. Dacă e distrus 90% din plămân, e clar că acel pacient nu va supraviețui”, mai spune medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: