Life

Ce a păţit medicul care l-a supravegheat pe regretatul Petrică Mîţu Stoian în timpul terapiei hiperbare

Medicul care l-a supravegheat pe regretatul artist Petrică Mîțu Stoian în timpul tratamentului cu oxigen hiperbar ar fi avut unele probleme de sănătate.
16.12.2021 | 13:31
Ce a patit medicul care la supravegheat pe regretatul Petrica Mitu Stoian in timpul terapiei hiperbare
Medicul care l-a supravegheat pe regretatul Petrică Mîțu Stoian în timpul terapiei hiperbare ar avea probleme cu plămânii. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Medicul care l-a supravegheat pe regretatul Petrică Mîțu Stoian în timpul terapiei hiperbare, la clinica privată din Reșița, ar fi avut probleme serioase de sănătate.

Medicul respectiv ar fi avut plămânii afectați în urma tratamentului hiperbar. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către reprezentanții clinicii respective.

ADVERTISEMENT

Medicul care l-a supravegheat pe regretatul Petrică Mîțu Stoian în timpul terapiei hiperbare, probleme cu plămânii

Reprezentanții clinicii Nera, acolo unde a fost internat Petrică Mîțu Stoian, au explicat care este situația medicului Bogdan Matei. Specialist în terapie hiperbară, medicul l-a supravegheat pe regretatul artist în timpul tratamentului.

Mai mult, acesta are dreptul de liberă practică recunoscută de Ministerul Sănătății în urma absolvirii unui examen, astfel că este autorizat să trateze pacienții.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi avut plămânii afectați în urma tratamentului cu oxigen hiperbar.

„Medicul drd asist. univ. Bogdan Matei este medicul nostru pe terapie hiperbară pentru care deține drept de liberă practică recunoscută de Ministerul Sănătății prin absolvirea examenului de competență în medicină hiperbară.

Este medic specialist psihiatru cu activitate de cercetare în biofizica medicală și biotehnologie celulară prin care promovează noi terapii în domeniul oncologic și predă în cadrul disciplinei Fiziologie din UMFCD.

ADVERTISEMENT

A susținut cursuri și examene periodice în domeniul asigurării primului ajutor de bază.”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții clinicii Nera, potrivit spynews.ro.

Care sunt șansele ca terapia hiperbară să fie fatală

Într-un alt comunicat, cei de la clinică au explicat faptul că tratamentul hiperbar este inofensiv și nu provoacă decesul.

ADVERTISEMENT

Aceștia au ținut să sublinieze faptul că medicina hiperbară s-a dovedit eficientă pentru mulți pacienți ai clinicii.

„În total, în cadrul Clinicii Nera în anul 2021 au fost evaluați 579 de pacienți (nu toți au primit acordul medicului pentru a urma terapia cu oxigen hiperbar), din care 342 de pacienți cu probleme post-Covid. (…)

Așadar, medicina hiperbară de la Clinica Nera a salvat vieți în România. (…) La Clinica Nera au fost realizate cca 4.500 de sesiuni de terapie hiperbară pentru pacienți şi au avut loc doar două barotraume (din care o barotraumă a fost a medicului cu competență hiperbară).

În cadrul secției de recuperare medicală au mai fost consultați 69 de pacienți şi realizate 170 de proceduri. La Clinica Nera nu a murit niciun pacient.

Aducem la cunostință opiniei publice că barotraumele au o probabilitate extrem de mică (0,02%) și apar spontan în timpul sau imediat după terapie și atunci când apar nu sunt cauzatoare de deces.”, precizează comunicatul clinicii.

Leziunile cauzate în urma terapiei pot fi fatale pentru pacient. O barotraumă, pe fondul unei supradoze de anticoagulante, ar fi provocat decesul lui Petrică Mîțu Stoian, potrivit unor surse medicale citate de Antena 3.

După moartea solistului de muzică populară, reprezentanții clinicii au anunțat pe Facebook că nu terapia hiperbară a cauzat aceată tragedie.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie. Artistul se afla în stare gravă la Spitalul de Urgență Reșița, la secția de ATI.

Decesul s-a produs în urma complicațiilor apărute după tratamentul post-COVID pe care l-a urmat la clinica privată. Directorul spitalului a declarat că artistul a decedat în urma unei bronhopneumonii urmată de un șoc septic.

ADVERTISEMENT