ADVERTISEMENT
News

Medicul Traian Ciuhodaru, mesaj dur pentru autorități! “Pandemia nu se rezolvă cu bâta”

Autor: Alexandru Năstase | 08.11.2020 | 16:44
Medicul Traian Ciuhodaru, mesaj dur pentru autorități! “Pandemia nu se rezolvă cu bâta”
Traian Ciuhodaru este nemulțumit de cum abordează autoritățile pandemia de coronavirus. Sursa foto - facebook

Medicul Traian Ciuhodaru a transmis un mesaj dur pentru autorități! Acesta susține că pandemia de coronavirus nu va fi oprită cu dosare penale și restricții. Mai mult de atât, doctorul Spitalului Clinic de Urgenţă “Nicolae Oblu” din Iași spune că testarea în masă trebuie demarată rapid, mai ales că în mai puțin de o lună au loc alegerile parlamentare.  

ADVERTISEMENT

De altfel, Ciuhodaru a oferit ca exemplu Slovacia, acolo unde se testează pentru a doua oară întreaga populație a țării. Medicul nu a ezitat și s-a arătat dezamăgit de faptul că România nu adoptă strategia altor țări europene, care au reușit să țină sub control pandemia.

“Evident că nu sunt suficiente măsurile. Nu s-a rezolvat nicio pandemie cu bâta şi dosare penale şi doar cu restricţii.

Ce le-a transmis Traian Ciuhodaru autorităților!

Populaţia a respectat cât a putut de mult aceste reguli sanitare. Strategia actuală e greşită şi eşuată. Uitaţi-vă la câte cazuri avem la ATI.

ADVERTISEMENT

Şi gândiţi-vă că mai bine şi partea cu alegerile. Fac şi eu o sugestie. Dacă tot facem alegeri pentru că aşa vrem şi o să ne trezim cu nişte lucruri de neimaginat, poate luăm exemplul Slovaciei, care astăzi testează pentru a doua oară întreaga populaţie a ţării.

Poate trecem şi noi la strategia pe care o tot propun şi nu o aude nimeni. Să facem şi noi acea testare extinsă gratuită cu toţi cetăţenii români care se prezintă la alegeri.

Mă întrebaţi de unde se ia COVID. Sunt calcule foarte clare, dacă am identificat 3 din 4 pacienţi cu coronavirus, nu am mai avea această creştere exponenţială.

ADVERTISEMENT

Dar nu ai cum dacă testezi puţin şi prost. Noi nu facem ce fac alte ţări europene”, a afirmat Tudor Ciuhodaru la România TV.

La rândul său, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din București a tras și el un semnal de alarmă. Acesta i-a sfătuit pe români să se protejeze chiar și de rude și apropiați.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu luăm în calcul ziua de duminică, în sensul că se raportează mai puţine cazuri, dar la ce se întâmplă în aceste zile şi duminica sunt cazuri multe.

Faptul că şi azi avem multe cazuri e un semnal de alarmă în mod clar. Virusul se ia de peste tot, dar sigur că sunt unele activităţi unde se ia mai uşor. Cel mai mult ar trebui să ne fie teamă de persoanele pe care le cunoaştem”, a declarat medicul

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT