Life

Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală după ce numele său a fost asociat cu medicamente minune: „Un fenomen periculos și greu de controlat”

Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală după ce niște infractori au încercat să vândă medicamente „minune” pe internet. Ce acuză acesta.
14.10.2022 | 08:29
Medicul Tudor Ciuhodaru plangere penala dupa ce numele sau a fost asociat cu medicamente minune Un fenomen periculos si greu de controlat
Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală după ce numele său a fost asociat cu medicamente minune. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Medicul Tudor Ciuhodaru a depus o plângere penală după ce numele său a fost asociat cu încercarea unor indivizi de a vinde produse medicamentoase „minune” pe internet.

Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală după ce numele său a fost asociat cu medicamente minune

Medicul a decis să facă acest lucru după ce a aflat că există multe articole atât pe rețelele de socializare, cât și pe unele site-uri care care fac obiectul unor informații mincinoase, acuzând infracțiunea de fals informatic.

ADVERTISEMENT

În aceste articole, Tudor Ciuhodaru apare în postura unui medic care recomandă diverse tratamente minune, în mod mincinos, folosindu-se nu numai de numele său, cât și de imagini cu acesta.

„Am luat la cunoștință despre apariția unor articole publicate pe diferite site-uri, cât și pe rețeaua de socializare Facebook, în care imaginea și numele meu erau asociate cu reclame și indicații medicale pentru tratarea unor boli cu anumite medicamente minune”, spune Tudor Ciuhodaru în plângere, conform bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o serie de afirmații mincinoase care fac, de fapt, obiectul unei campanii de denigrare și defăimare a sa, deoarece prin asocierea numelui său cu aceste medicamente s-a produs o încercare de vătămare a credibilității sale profesionale.

„Afirmațiile mincinoase formulate, transmise în mod repetat către opinia publică, conturează elemente ale unei campanii mincinoase, de denigrare și defăimare, prin care făptuitorul a urmărit cu intenție distrugerea imaginii și credibilității profesionale a subsemnatului”, se arată în plângerea penală formulată de Tudor Ciuhodaru.

ADVERTISEMENT

Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează că este vorba de un fenomen periculos

Totodată, medicul Tudor Ciuhodaru a precizat că este vorba de un fenomen periculos, pentru că medicamentele respective, vândute folosindu-se de imaginea sa, nici nu erau autorizate de Ministerul Sănătății de la noi din țară.

Pe scurt, vânzarea acestora folosindu-se de numele său ar putea determina oamenii să le cumpere, lucru deloc sigur pentru propria lor sănătate.

ADVERTISEMENT

„Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos și greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică”, a mai transmis Tudor Ciuhodaru.

ADVERTISEMENT
Tags: