News

Medicul Virgil Musta, avertisment legat de COVID-19! „Spitalele vor fi copleșite”

25.07.2020 | 15:03
Medicul Virgil Musta avertisment legat de COVID19 Spitalele vor fi coplesite
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta a transmis un avertisment legat de COVID-19! Acesta a explicat că sistemul sanitar este la un pas de colaps dacă se continuă pe aceeași linie a îmbolnăvirilor.

Angajat al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Musta susţine, referind-se la creşterea continuă a numărului de îmbolnăviri din cauza SARS-COv-2„dacă nu vom reuşi să impunem respectarea regulilor, nu vom face faţă pandemiei”.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, medicul consideră că lupta cu noul coronavirus nu se dă în spital şi că cele mai importante sunt regulile de prevenire a răspândirii virusului.

Virgil Musta, semnal de alarmă în pandemie!

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei.

ADVERTISEMENT

Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.

Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate.

ADVERTISEMENT

Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”,  a declarat medicul Virgil Musta la Digi 24. Acesta a ținut să precizeze că în Timişoara nu doar spitalul de boli infecţioase este plin cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, ci şi spitalele suport.

„Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca autorităţile să pună la dispoziţia pacienţilor asimptomatici un „spaţiu de izolare” într-un cămin, unde ar urma să stea cei care nu au unde să se izoleze.

Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne, îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă”, a mai zis Virgil Musta.

 

 

ADVERTISEMENT