News

Medicul Virgil Musta, avertisment sever după creșterea cazurilor: ”Nu ne pasă de reguli și riscăm carantina”

07.07.2020 | 07:44
Medicul Virgil Musta avertisment sever dupa cresterea cazurilor Nu ne pasa de reguli si riscam carantina
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta transmite un avertisment sever către populație după creșterea cazurilor și spune că riscăm chiar și carantina dacă nu avem un comportament adecvat.

Numărul zilnic al infectărilor din România a explodat în plină perioadă de relaxare, iar perspectivele sunt extrem de sumbre pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

În opinia medicului bănățean, îmbolnăvirile din ultimele zile sunt dovada faptului că aproape nimănui nu-i mai pasă de regulile de distanțare fizică și de igienă.

Medicul Virgil Musta avertizează după creșterea cazurilor de Covid-19

Doctorul Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, şef de secţie şi coordonator COVID la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, spun că în ultima perioadă în întreaga ţară a văzut un comportament care arată că nu prea ne pasă de aceste reguli. Şi, crede medicul din vestul țării, asta ne va costa.

ADVERTISEMENT

”Cifra este mare. Nu contează dacă suntem în valul 1 sau în valul al doilea, dar suntem la nivelul cifrelor care erau în perioada cea mai fierbinte a pandemiei iniţiale.

Ceea ce înseamnă că numărul de cazuri a crescut alarmant, chiar dacă dispoziţia lor nu este uniformă pe ţară. Sunt zone unde sistemul de sănătate are deja probleme.”, spune Musta pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Musta: ”Există riscul impunerii carantinei”

În contextul în care componente importante din economie așteaptă cu sufletul la gură noi măsuri de relaxare din partea autorităților, medicul Virgil Musta vine cu o veste cruntă: ”Riscăm revenirea la carantină”.

Întrebat dacă România ar putea să aibă de a face cu revenirea la perioada neagră din martie și aprilie în ceea ce privește izolarea populației, doctorul a spus:

ADVERTISEMENT

”Da. Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume.

Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează. Valul al doilea este, aşa, mai degrabă o împărţire teoretică. În sensul că, apare un prim val, apoi apare o perioadă de acalmie şi după aceea, din nou, al doilea val.

Acum, perioada de acalmie a fost la noi o perioadă foarte scurtă şi au fost zone în care acalmia a fost reală, cum a fost, de exemplu, în Timiş. Noi nu am mai avut timp de patru săptămâni decât câteva cazuri şi eram pe o pantă descendentă”, a adăugat medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT