News

Medicul Virgil Musta face un anunț sumbru: „Suntem pe o pantă ascendentă, nu mai avem locuri la ATI”

18.09.2020 | 16:54
Medicul Virgil Musta face un anunt sumbru Suntem pe o panta ascendenta nu mai avem locuri la ATI
ADVERTISEMENT

Medicul timișorean Virgil Musta anunță că spitalele încep să nu mai aibă locuri disponibile la secțiile de Terapie Intensivă.

Anunțul a fost făcut în contextul în care numărul de cazuri a crescut îngrijorător în România, fără a lua în considerare deschiderea școlii din 14 septembrie.

ADVERTISEMENT

Expertul crede că România e pe o pantă ascendentă, astfel că începând cu săptămâna viitoare cifrele vor arăta mult mai rău.

Virgil Musta anunță că nu mai sunt locuri în secțiile ATI, pe fondul unei creșteri dramatice a infectărilor

„Cifrele nu arată bine. Ne-am obișnuit cu 1.200, speram să descrească numărul de cazuri. Ne aflăm într-o situație în care numărul a crescut și suntem pe o pantă ascendentă.

ADVERTISEMENT

Spitalele sunt pline, nu mai avem locuri pe Terapie Intensivă. Mai avem câteva locuri pe spitalele suport, dar și acestea se vor umple repede. E situație dificilă”, a explicat Musta la Digi 24.

De asemenea, doctorul se așteaptă ca din 21 septembrie să se vadă în cifre și cazurile rezultate în urma redeschiderii școlilor. Lucrul acesata poate duce la blocarea sistemului medical, crede Musta.

ADVERTISEMENT

Ne aștepăm ca săptămâna viitoare să avem o creștere în urma începerii anului școlar. E rău că a început pe un vârf de pandemie. Deschiderea restaurantelor nu e o problemă, problema e dacă nu se respectă regulile. Nici în piețe n-ar trebui să fie problemă, dacă s-ar realiza control”, a declarat Musta.

Cu toate acestea, ministrul Nelu Tătaru a prevestit 2.000 de cazuri pe zi în septembrie pe fondul redeschiderii anului școlar, astfel că situația nu ar trebui să fie considerată dramatică.

ADVERTISEMENT

Peste tot în Europa unde școala s-a redeschis, cazurile s-au înmulțit, însă creșterea este organică și nu ar trebui să afecteze momentan sistemul medical românesc. Țara noastră are momentan aproximativ 1.000 de paturi dotate pentru a trata pacienții cu Covid-19, aici intrând și intubarea acestora.

ADVERTISEMENT
Tags: