News

Medicul Virgil Musta susține un nou lockdown: „Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide”

Virgil Musta crede că un lockdown ar putea rezolva situația gravă din țara noastră
21.10.2021 | 10:59
Medicul Virgil Musta sustine un nou lockdown Vaccinarea e importanta dar nu poate avea efecte atat de rapide
ADVERTISEMENT

Specialistul este de părere că singura soluție pentru România, având în vedere numărul de infectări care crește alarmant, este ca țara noastră să intre într-un nou lockdown.

Medicul Virgil Musta susține un nou lockdown. De ce vrea specialistul această măsură

Specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a precizat că ar trebui să acționăm prin întreruperea căii de transmitere a virusului, deoarece așa pot fi stopate infecțiile.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a precizat că vaccinarea este foarte importantă, dar doar un lockdown ar putea să ne scape mai rapid de circulația virusului și chiar a focarelor de Covid-19.

Mai mult decât atât, medicul Virgil Musta spune că, dacă lockdown-ul este făcut corect, adică sunt luate măsuri eficiente, rezultatele vor veni în doar două sau trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Virgul Musta despre lockdown: „În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare.

Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat Virgil Musta pentru Radio Timișoara.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul a ținut să precizeze faptul că suntem pe o pantă ascendentă, astfel că numărul de cazuri este așteptat să urce.

Pacienții tot vin, iar locurile din spitale se ocupă imediat, deoarece oamenii care se internează petrec mult timp în unitățile medicale pentru a se face bine.

ADVERTISEMENT

Numărul pacienților care vin este mult mai mare decât al externaților

Tocmai din această cauză, sistemul medical este grav încercat, a precizat Virgil Musta.

“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei.

Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, a specificat Virgil Musta pentru sursa citată anterior.

Anunțul lui Virgil Musta vine în contextul în care pandemia de coronavirus face ravagii în țara noastră. România este pe primul loc în lume la numărul de morți zilnice provocate de Covid-19.

Numărul infectărilor se menține la un nivel ridicat și nici măcar nu am atins vârful valului patru al infectărilor cu coronavirus, astfel că ce e mai rău nu a trecut încă.

ADVERTISEMENT