News

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă înainte de Paște: ”Trecem printr-o perioadă foarte înşelătoare”

17.04.2020 | 15:48
Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarma inainte de Paste Trecem printro perioada foarte inselatoare
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara trage un serios semnal de alarmă înainte de Paște.

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă înainte de Paște

Conform news.ro, doctorul consideră că vremea bună de afară și Sfintele Sărbători ar putea să-i atragă pe unii oameni afară din casă, dar avertizează România este încă pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor şi a deceselor cauzate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Am o mare nelinişte în suflet când văd ce se întâmplă zilele acestea. Trecem printr-o perioadă periculoasă, foarte înşelătoare. Afară este frumos şi toţi avem tendinţa de a ceda şi a slăbi măsurile de distanţare socială şi de izolare”, a fost semnalul de alarmă tras de medicul Virgl Musta înainte de Paște.

”Ne pregătim mulţi de Sfintele Sărbători de Paşti, mergem prin magazine şi pieţe să ne aprovizionăm. Am văzut multe persoane care poartă mască şi respectă distanţa şi asta e foarte bine, dar am văzut şi destui care nu mai poartă masca şi nu păstrează distanţa de 2 metri”, mai spune el.

ADVERTISEMENT

”Sunem într-un război în care niciunii dintre noi nu am mai fost”

Medicul care a făcut minuni la Timișoara, acolo unde au fost vindecaţi de coronavirus 215 pacienţi şi niciun cadru medical nu a fost infectat, declară că sunt foarte mulţi bolnavi asimptomatici în jurul nostru şi că secţiile de terapie intensivă sunt deja aproape pline.

”S-au creat spitale suport şi se iau măsuri de creştere a capacităţii, dar chiar şi aşa locurile pot deveni insuficiente. Nici nu vreau să mă gândesc unde putem ajunge şi noi în România dacă zilele acestea nu respectăm cu stricteţe toate regulile”, a scris Musta pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta consideră că este foarte important să rămânem raţionali, în această perioadă, de care depinde foarte mult dacă vom depăși mai rapid și mai ușor epidemia sau dacă situația va deveni una foarte grea.

”Sunem într-un război în care niciunii dintre noi nu am mai fost, iar acest lucru impune schimbarea modului de gândi, de a ne comporta şi de a acţiona. Cu înţelepciune, răbdare, înţelegere şi curaj vom trece cu bine această încercare”, mai scrie medicul.

ADVERTISEMENT

Specialistul Virgil Musta a explicat cum ar trebui să ne comportăm atunci când intrăm în casă și cum ar trebui să reacționăm în situația în care suntem nevoiți să socializăm cu anumite persoane.

ADVERTISEMENT