Fotbal international

Mediocritate și fără Dan Petrescu. Notele după CFR Cluj – ȚSKA Sofia 0-0

04.12.2020 | 00:10
Mediocritate si fara Dan Petrescu Notele dupa CFR Cluj  TSKA Sofia 00
ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a reușit să desfacă apărarea bulgarilor și s-a lăsat dominată de o echipă a lui ȚSKA incapabilă să dezvolte faze periculoase, iar jocul ardelenilor a suferit la fel de mult ca în ultimele meciuri.

Bulgarii au dominat prima parte a jocului, dar au avut un atac steril și nu au dat impresia în niciun moment că le pot pune probleme clujenilor. În plus, ȚSKA a prestat un joc foarte agresiv, nu mai puțin de trei jucători ai lui CFR Cluj fiind loviți dur în duelurile cu adversarii direcți, îngăduite de un arbitru francez care a lăsat jocul foarte liber.

ADVERTISEMENT

Campioana României și-a creat prima ocazie chiar în primul minut de joc, după o centrare excelentă a lui Alexandru Chipciu, i-a pus mingea pe cap lui Pereira, care a executat un „gol turcesc” și a reușit să își mai creeze o singură ocazie mare, prin Debeljuh, când portarul lui ȚSKA a scos excelent.

Criza din ofensiva lui CFR Cluj persistă. Campioana României, fără gol marcat în cinci din ultimele șase partide

CFR Cluj a suprins prin așezarea cu care a abordat partida, mai ales cu ȚSKA Sofia a jucat cu trei fundași centrali. Astfel, Rondon a jucat mai mult pe fază defensivă și nu a fost folosit în centru, în timp ce la Debeljuh nu au ajuns suficiente mingi. Păun a jucat și el retras, iar CFR-ului i-a lipsit al doilea vârf, în timp ce Alexandru Chipciu a fost din folosit inexplicabil pe postul de mijlocaș central.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Debeljuh, care a irosit o ocazie uriașă, singur cu portarul, după o gafă imenă în apărarea lui ȚSKA Sofia. Croatul a tras în scurt și portarul bulgarilor a reușit să evite inextremis golul, respingând mingea în corner.

Căpitanul tricolorilor, Mario Camora a fost cel mai bun jucător al clujenilor și și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut, după ce a respins de pe linia porții și a oprit excelent mai multe atacuri ale lui ȚSKA Sofia.

ADVERTISEMENT

Fără Dan Petrescu, CFR Cluj a resimțit lipsa lui Ciprian Deac și a fost lovită din nou de blestemul accidentărilor

Cu Valeriu Bordeanu și Curelea pe bancă pentru ultima oară, CFR Cluj a continuat jocul ineficient din atac și în partea a doua. Ba, mai mult, CFR Cluj este lovită din nou de blestemul accidentărilor, după ce atacantul Michael Pereira a acuzat probleme musculare și a fost înlocuit în minutul 60 cu Ciprian Deac.

Criza din atac a CFR-ului poate fi explicată și de absența la ultimele partide a celui mai important jucător al ardelenilor în ultimii ani: Ciprian Deac, omul care se ocupă de fazele fixe și care decide meciuri cu execuțiile sale. Chiar dacă a intrat în minutul 60, Ciprian Deac nu a reușit să revină la forma de dinainte de infectarea cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a continuat să îi lase pe bulgari să domine jocul și nu a mai putut repeta jocul bun din repriza a doua de la meciul tur, iar ȚSKA Sofia a devenit din ce în ce mai îndrăzneață și a avut doi ocazii destul de mari, Andrei Burcă a intervenit in extremis la un șut pe care scria gol, iar CFR Cluj trebuie să învingă la Berna pe Young Boys pentru a se califica în primăvara europeană, după victoria lui AS Roma în fața elvețienilor, scor 3-1.

Notele după CFR Cluj – TSKA Sofia 0-0: 

Cristi Bălgrădean 6 – A avut intervenție bună în minutul 49, dar a oferit siguranță apărării ca de obicei. Și-a salvat din nou echipa pe final de meci.

Mateo Susic 5 – S-a văzut că nu are meciuri în picioare. A ezitat în apărare și a greșit de câteva ori, iar bulgarii puteau profita, după ce a lăsat o minge să cadă în careu. A luat un galben inutil pentru proteste și și-a expus echipa. A avut o centrare bună în min.85.

Andrei Burcă 6Rămâne o variantă bună pentru națională datorită constanței în joc. Intervenție impecabilă în minutul 69, la o ocazie mare a bulgarilor.

Cristian Manea 6 – Nu se simte bine pe postul de fundaș central, dar nu a făcut greșeli.

Mario Camora 7Cel mai bun jucător de pe teren, alături de Rondon. A scos o minge de pe linia porții și a oprit mai mutle atacuri ale lui ȚSKA. A încercat să își aducă aportul și pe faza defensivă.

Alexandru Chipciu – A fost folosit din nou pe poziția de mijlocaș central, unde nu se simte foarte bine. A avut o centrare excelentă la prima fază a partidei, când „i-a pus mingea pe cap” lui Pereira. Și-a lăsat echipa în zece oameni pe final de meci.

Damjan Djokovic 5 – Bun pe fază defensivă, s-a achitat de sarcinile unui mijlocaș defensiv. Nu a ieșit însă în evidență.

Alexandru Păun 5Șters, a trimis un singur șut spre poartă. Nu a avut multe mingi.

Mario Rondon 6Excelent pe fază defensivă. A oprit foarte atacuri ale lui ȚSKA, a făcut pressing și a fost implicat în joc.

Gabriel Debeljuh – A irosit o ocazie mare în prima repriză, care putea aduce victoria clujenilor. Nu a avut destul mingi și a simulat de două ori în careu. A pierdut multe dueluri, fiind izolat mai mereu.

Michael Pereira 5A avut o lovitură de cap extrem de periculoasă chiar în minutul 1 al partidei. S-a zbătut dar nu a reușit prea multe. A avut 2-3 driblinguri interesante.

Au intrat pe parcurs:

Ciprian Deac 5 revenit după infectarea cu coronavirus, a intrat pe teren în min. 60, în lui Pereira, accidentat. S- a văzut că nu a jucat la ultimele meciuri.

Cătălin Itu 5 – a intrat pe teren în minutul 75 în locul lui Păun. A jucat prea puțin și nu a ieșit în evidență cu nimic.

Nicolae Carnat 5 – a avut o fază periculoasă la scurt timp după ce a intrat pe teren în finalul partidei și la care CFR putea deschide scorul cu puțin noroc.

ADVERTISEMENT
Tags: