News

Profesorii care fac meditații, vânați de ANAF prin SMS. Vor fi obligați să plătească impozit

Profesorii meditatori vor fi avertizați de ANAF prin SMS că sunt nevoiți să îți declare veniturile și să își plătească taxele și impozitele, începând cu 2023.
22.06.2022 | 17:55
Profesorii care fac meditatii vanati de ANAF prin SMS Vor fi obligati sa plateasca impozit
Interzis la meditații cu profesorii de la clasă. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță o lege în acest sens. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș, președintele ANAF, vrea să implementeze acest demers începând cu anul 2023. Vizați de aceste măsuri vor fi și vloggerii și creatorii de conținut, care vor fi obligați să plătească taxe, iar în caz contrar vor fi vizitați de agenții ANAF.

Profesorii meditatori vor fi vizați de ANAF

Vă dau un exemplu de reclamație: ”am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul”. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici

ADVERTISEMENT

Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile.

Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a explicat președintele ANAF, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș a declarat că România pierde zeci de miliarde anual din cauza evaziunii fiscale. Așadar, peste 500.000 de români nu vor mai scăpa de plata taxelor.

”Dacă există o diferență de 10% între venitul estimat și cel declarat, dar nu mai puțin de 50.000 de lei, există deja o neconcordanță la declarare. Există deja un risc în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

20 de miliarde de euro în 4 ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod. Fiscul din România trebuie să facă ce face Fiscul peste tot în lume, să controlăm veniturile și modul de dobândire de la persoanele fizice.

Această direcție funcționează de 11 ani. Avem 630 de decizii de impunere în 10 ani, media e de 100.000 de euro suma care se impozitează”, a completat șeful ANAF.

ADVERTISEMENT

În consecință, ANAF a pregătit 70 de echipe de control, care în fiecare lună vor vizita fiecare dintre cei 500.000 de români rău platnici, pentru a colecta banii datorați de aceștia.

ADVERTISEMENT
Tags: