News

Medvedev, critici la adresa premierului Japoniei. „Este doar un lacheu al americanilor. Ar trebui să-şi facă harakiri”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a adresat critici dure premierului japonez în urma vizitei pe care acesta din urmă a făcut-o în Statele Unite
14.01.2023 | 17:06
Medvedev critici la adresa premierului Japoniei Este doar un lacheu al americanilor Ar trebui sasi faca harakiri
Dmitri Medvedev, noi declarații agresive la adresa Occidentului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a criticat în termeni duri declarația comună făcută la Washington de către premierul nipon, Fumio Kishida, și președintele SUA, Joe Biden.

Medvedev, critici la adresa premierului Japoniei

După ce premierul nipon și președintele SUA au susținut vineri, într-o declarație comună, orice posibilă utilizare de către Rusia a unei arme nucleare în Ucraina “va constitui un act ostil împotriva întregii umanităţi, act ce nu va avea nicio justificare”, fostul președinte rus a calificat declarația celor doi lideri drept “o ruşine monstruoasă”.

ADVERTISEMENT

Oficialul rus a susținut că nici măcar nu va comenta “paranoia privind planurile nucleare ale statului” rus.

“Şeful guvernului nipon, într-un înjositor extaz de vasal, spune minciuni despre Rusia, trădând amintea sutelor de mii de japonezi care au ars în rugul nuclear la Hiroshima şi Nagasaki.

ADVERTISEMENT

Kishida nu dă doi bani pe faptul că singura ţară care a făcut uz de armă nucleară au fost SUA. Iar singura victimă a fost propria lui patrie”, a afirmat fostul președinte al Federației Ruse.

„Kishida este doar un lacheu al americanilor”

Medvedev, care atunci când a ocupat funcția de președinte al Rusiei era văzut ca un modernizator liberal, și-a vărsat în continuare emoțiile în postarea de pe canalul său de Telegram, susținând că premierul nipon ar fi trebuit să le reamintească americanilor de bombardarea celor două orașe și să le ceară să-și ceară scuze.

ADVERTISEMENT

“Dar nu, Kishida este doar un lacheu al americanilor. Iar slugile nu pot avea curaj. Nu ne rămâne decât să ne pară rău pentru japonezi”, a continuat Medvedev, care în perioada de la începerea războiului din Ucraina a obișnuit opinia publică cu astfel de reacții.

Mai mult, acesta a continuat și chiar i-a transmis premierului nipon că acesta ar trebui “să spele această ruşine”, dar şi-a exprimat convingerea că “această generaţie de vasali japonezi nu au noţiunea demnităţii”. Potrivit agenției de presă Reuters, fostul președinte rus s-a referit la metodele de sinucidere seppuku sau harakiri.

ADVERTISEMENT

Vineri, preşedintele Joe Biden și prim-ministrul japonez Fumio Kishida au avut o întrevedere la Casa Albă, Washingtonul salutând rolul sporit pe care Japonia intenţionează să îl joace în menţinerea stabilităţii în regiunea Asia-Pacific, cei doi lideri abordând și problema războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT