News

Mega Image renunță la casieri! Cumpărăturile vor fi făcute la case inteligente

22.11.2019 | 15:41
Mega Image renunta la casieri Cumparaturile vor fi facute la case inteligente
ADVERTISEMENT

A devenit oficial! Mega Image renunță la casieri! Compania a anunțat că va introduce casele self-scan. Acestea vor fi gata până la sfârșitul anului în 10 supermarketuri din București. Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, operatorul lanţului de supermarketuri Mega Image din România, a demarat deja procesul în mai multe magazine. Primul punct de lucru unde acestea sunt funcționale se află în Plaza România.

Mega Image renunță la casieri!

Până la la finalul acestei săptămâni alte şase magazine vor avea casele inteligente amplasate şi funcţionale. Vă reamintim că la acest gen de case, clienţii îşi pot scana şi plăti singuri produsele achiziţionate. “Casele self-scan oferă clienților posibilitatea de a scana și plăti singuri cumpărăturile, într-un mod rapid și simplu. Primele patru case Self Scan au fost deschise în magazinul din Barbu Văcărescu.

ADVERTISEMENT

Până la finalul acestei săptămâni vom avea inca 7 magazine cu self scan: Băneasa, Piaţa Sudului, Expoziţiei, Glucoza, Platinia, Ion Mihalache şi Plaza Romania. Până la finalul anului vom avea în total 10 magazine cu self scan”, au declarat pentru economica.net oficialii companiei. La unitatea din Barbu Văcărescu, al treilea concept-store al retailerului din Bucureşti, este şi primul magazin inteligent din România.

Cumpărăturile vor fi făcute la case inteligente

Aici sunt integrate nouă soluții Internet of Things destinate industriei de comerț. Practic, în acest magazin, începând din octombrie anul trecut, compania monitoritează prin sisteme inteligente numărul de clienţi, stocurile, numărul de persoane de la casele de marcat, există afișare digitală pentru publicitate personalizată, promovarea produselor se poate face adaptat pe segmente de cumpărători, zone de interes ale vizitatorilor, iar clienţii pot primi asistenţă mai uşor printr-un sistem electronic prin care asistenţii din magazin sunt chemaţi.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că primul care a introdus casele self-service sau self-scan în România a fost retailerul francez Carrefour care a adus în hypermarketul său din Băneasa serviciul integrat Casa ta-Self Service, unde clienţii pot scana şi plăti singuri produsele cumpărate.

Tags: