News

Cum arată mega-uzina Tesla din Germania. Elon Musk s-a dat în spectacol la inaugurarea fabricii de 7 miliarde de dolari

Cum arată mega-uzina Tesla din Germania, în valoare de 7 miliarde de dolari. Elon Musk s-a dat în spectacol la inaugurare, care a avut loc zilele trecute.
25.03.2022 | 11:16
Cum arata megauzina Tesla din Germania Elon Musk sa dat in spectacol la inaugurarea fabricii de 7 miliarde de dolari
Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După succesul pe care îl are în SUA, Elon Musk vrea să fabrice și în Europa mașinile electrice, iar prima uzină Tesla  a fost deschisă în Germania. Ridicarea fabricii a costat 7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare investiție din istoria recentă într-o fabrică auto din Germania.

Cum arată mega-uzina Tesla din Germania.

Miliardarul a lansat prima fabrică de mașini Tesladin Europa și s-a dat în spectacol la evenimentul de lansare. Elon Musk a dansat și este încântat de mega-uzina din Germania, inaugurată acum câteva zile.

ADVERTISEMENT

„Tesla se va asigura că aceasta (n.r. fabrica) este o piatră prețioasă pentru zonă, pentru Germania, pentru Europa și pentru lume.”, a declarat fondatorul SpaceX, notează observatornews.ro.

În această fabrică, Elon Musk vrea să producă jumătate de milion de mașini anual. Ridicarea uzinei a costat nu mai puțin de 7 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Imediat după inaugurare, primele autoturisme Tesla produse în Germania au ieșit deja pe poarta mega-uzinei. Este vorba despre Modelul Y, care are o autonomie de 514 kilometri. Prețul acestui model este de aproximativ 70.000 de  euro. Elon Musk a fost cel care le-a înmânat cheile proprietarilor mașinii.

„Acum o fabrică este construită aici, în estul Germaniei, în Brandenburg (…) Un semn bun că unitatea Germaniei funcţionează.”, a transmis Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

ADVERTISEMENT

Localnicii sunt nemulțumiți de fabrica Tesla din Germania

Nu toată lumea este încântată de fabrica Tesla din estul Germaniei. Localnicii s-au plâns de faptul că uzina va folosi prea multă apă și sunt nemulțumiți de numărul de copaci tăiați pentru a o construi.

Inaugurarea fabricii vine într-un moment în care Europa încearcă să reducă numărul autoturismelor pe benzină şi motorină de pe şosele. Norvegia a anunțat deja că va interzice vânzarea unor astfel de mașini începând cu 2025, Suedia și Danemarca din 2030, iar Marea Britanie din 2040.

ADVERTISEMENT

UE a anunțat un plan prin care speră ca mașinile care funcționează pe bază de combustibili tradiționali să nu mai poată fi vândute în spațiul comunitar din anul 2035.

Aproximativ 780 de autoturisme Tesla circulă pe șoselele din România. În 2021, compania a deschis la noi în țară prima reprezentanță și primul showroom. Există și două stații Supercharger pentru încărcarea mașinilor electrice, în București și Timișoara.

ADVERTISEMENT
Tags: