Sport

Declaraţie controversată la Campionatul Mondial de fotbal feminin: “Nu poţi câştiga fără jucători gay în echipă”

29.06.2019 | 14:36
Declaratie controversata la Campionatul Mondial de fotbal feminin Nu poti castiga fara jucatori gay in echipa

Campionatul Mondial de fotbal feminin, care are loc în Franţa, a ajuns în faza luptei directe pentru medalii. Se ştie deja prima semifinală: Anglia – SUA, după ce americancele au eliminat Franţa, prin dubla lui Megan Rapinoe, vedeta echipei. Megan Rapinoe este sportiva care i-a răspuns foarte tăios preşedintelui SUA, Donald Trump că nu va merge la Casa Albă dacă va deveni campioană mondială.

Megan Rapinoe, vedeta SUA la CM feminin de fotbal, declaraţie incendiară

Megan Rapinoe este lesbiană şi nu face nici un secret din această alegere în plan intim. Cum astăzi este ziua mondială a comunităţilor gay Rapinoe a ieşit la rampă, după sfertul de finală cu Franţa, cu câteva declaraţii care vor da naştere, cu siguranţă, multor controverse.

“Nu poţi câştiga o competiţie mare, un campionat, cum e acesta de acum, fără cel puţin un gay în echipă. Nimeni nu a mai făcut asta, e dovedit ştiinţific!”. Megan Rapinoe este una dintre cele mai active personaje din lumea sportului nord-american şi mondial în lupta pentru recunoaşterea dreptului de a alege ce vrei să fii în viaţa intimă, una dintre cele mai mari luptătoare pentru respectarea comunităţii gay.

Megan Rapinoe cu soţia ei Sue Bird

Jucătoarea este susţinută de antrenor şi coechipierile de la naţionala SUA

“Sunt motivată la maxim de persoane care combat ca şi mine orice urmă de discriminare, care prin lupta lor îmi dau multă energie să merg hotărât pe acest drum, care nu mi l-a impus nimeni şi pe care îl simt ca fiind cel just pentru mine. Sunt mândră de faptul că sunt gay, e ceva fabulos, fantastic şi să ma aflu la acest Campionat Mondial tocmai în luna când se sărbătoreşte Pride Day nu se poate descrie în cuvinte”.

CM feminin nu o are doar pe Megan Rapinoe personaj controversat. Suedeza Magdalena Eriksson s-a pupat cu iubita ei în faţa tuturor

Rapinoe a mai spus că niciodată nu a avut probleme în vestiar în privinţa orientării sale sexuale, colegele au respectat-o şi la fel antrenorul Jill Ellis a susţinut-o permanent. Jill Ellis a şi declarat că pe ea o interesează performanţele sportive ale lui Megan, care sunt remarcabile şi nu viaţa personală a acesteia.