News

Megaproiectul care leagă România de Europa a fost finalizat. Investiția majoră va face ca exporturile produselor românești să explodeze

Recent, în România a fost finalizat megaproiectul care leagă țara noastră de Europa, grație căruia exporturile produselor românești primesc un imbold uriaș.
22.06.2024 | 10:45
Megaproiectul care leaga Romania de Europa a fost finalizat Investitia majora va face ca exporturile produselor romanesti sa explodeze
Terminalul intermodal de la Decea, megaproiectul care leagă România de Europa, finalizat. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva săptămâni, în România a fost finalizat megaproiectul care leagă țara noastră de Europa și grație căruia exporturile produselor românești vor cunoaște o dezvoltare fulminantă.

Terminalul intermodal de la Decea, megaproiectul care leagă România de Europa, finalizat. Investiție fundamentală pentru exporturile produselor românești

În luna martie a acestui an, terminalul intermodal al companiei ”DP World”, construit în localitatea Decea, comuna Miraslău (județul Alba), a devenit operațional.

ADVERTISEMENT

Pe data de 19 martie 2024, aici au fost descărcate primele containere de pe vagoane sosite de la Constanța. Anunțul a venit de la Adrian Horneț, managerul terminalului.

Apoi, pe 17 mai 2024, această investiție care trece de 20 de milioane de euro a fost inaugurată în mod oficial. Acest megaproiect, care este un terminal intermodal, va lega localitatea din Alba de trei mări din Europa.

ADVERTISEMENT

Terminalul de la Decea joacă un rol extrem de important pentru economia țării. El este un centru logistic și comercial major, situat lângă autostrada A 10. Mai are conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată.

Construcția din centrul țării conectează pe calea ferată localitatea din Alba, cu portul din Constanța, de la Marea Neagră, dar și cu alte mări din Europa. E vorba de Marea Adriatică, Marea Nordului și Marea Baltică.

ADVERTISEMENT

Ne-a interesat foarte mult că zona crește, sunt foarte multe investiții care au nevoie de servicii de transport, de logistică, la standarde internaționale. Investitorii care vin și investesc nu doar în județul Alba, dar și în județele din Ardeal, caută servicii la clasă mondială.

Noi suntem capabili să oferim aceste servicii. Ne dorim să ajutăm mediul de afaceri să crească de la un an la altul. Sperăm ca la anul pe vremea aceasta să vedem un terminal plin”, a spus Cosmin Cârstea, CEO DP World România, citat de alba24.ro.

ADVERTISEMENT

Terminalul de la Decea, printre investițiile care revitalizează zona Transilvaniei

Această investiție din județul Alba este extrem de importantă pentru toată zona Transilvaniei. Terminalul este foarte aproape de Alba Iulia, Cluj-Napoca (acces la aeroportul ”Avram Iancu”), Târgu Mureș, Sibiu, Deva (și acces spre Ungaria pe ruta Timișoara și Arad, fiind la 210 kilometri distanță de graniță). Toate aceste orașe sunt legate între ele de autostradă.

În următoarea perioadă, absolut toți producătorii și distribuitorii de mărfuri din Ardeal vor avea opțiunea de a livra produse oriunde în jurul lumii. O vor face mult mai ușor, rapid și la un preț mai avantajos. Un transport prin intermediul containerelor contribuie la reducerea șanselor de furt, accidente sau alte pagube.

ADVERTISEMENT