Life

Meghan Markle a câștigat procesul cu The Mail on Sunday. Suma uriașă pe care o va primi despăgubire

Meghan Markle a primit câștig de cauză în procesul intentat în urmă cu mai bine de trei ani publicației britanice The Mail on Sunday care i-a încălcat dreptul la viața privată.
06.01.2022 | 09:07
Meghan Markle a castigat procesul cu The Mail on Sunday Suma uriasa pe care o va primi despagubire
Meghan Markle, câștig de cauză în procesul cu The Mail on Sunday. Ce sumă trebuie să-i achite tabloidul. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Tabloul publica în trecut o scrisoare pe care actrița i-o trimisese tatălui ei, Thomas Markle, lupta pentru dreptate începând pentru principiile care i-au fost încălcate.

În momentul de față Meghan Markle nu poate fi decât fericită după ce publicația și site-ul partener, MailOnline, au acceptat înfrângerea în fața instanței.

ADVERTISEMENT

Trustul din care fac parte celor două nu va face apel la Curtea Supremă și este nevoit să-i achite soției Prințului Harry suma fabuloasă de 1 milion de lire sterline.

Meghan Markle, câștig de cauză în procesul cu The Mail on Sunday. Ce sumă trebuie să-i achite tabloidul

„Acele conținuturi erau personale, private și nu sunt chestiuni de interes public legitim”, a spus judecătorul de apel Sir Geoffrey Vos, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trustul este obligat să plătească o sumă nespecificată pentru încălcarea drepturilor de autor ale actriței Meghan Markle prin publicarea unor fragmente mai mari din scrisoare.

Totodată, editorul ziarului a fost de acord să achite o sumă confidențială drept despăgubire pentru încălcarea drepturilor de autor.

ADVERTISEMENT

The Mail on Sunday trebuie să acopere o parte substanţială și din costurile de judecată ale Ducesei de Sussex, sumă care ar putea depăşi un milion de lire sterline.

Mark Stephens, un avocat specializat în probleme mass-media, a declarat că înţelegerea pentru aspectul confidenţial arată o slăbiciune în ceea ce privește justiția.

ADVERTISEMENT

„În mod normal pentru astfel de încălcări ale vieţii private te aştepţi la sume între 75.000 şi 125.000 de lire sterline”, a afirmat apărătorul.

Meghan Markle, fericită după victoria din instanță. Cum a sărbătorit

Meghan Markle este în culmea fericiri după ce a câștigat procesul cu tabloidul britanic. Ducesa de Sussex a făcut un apel pentru remodelarea industriei și a criticat tabloidele pentru că învață oamenii să fie cruzi și profită de minciunile și durerea pe care le creează.

În prezent, atenția se îndreaptă către soțul ducesei, Prințul Harry, care vrea să dea în judecată publicația Rupert Murdoch’s News UK, cât și editorul Daily Mirror Reach.

Este vorba de niște acuzații de piraterie telefonică. Cazul ar urma să ajungă pe masa judecătorilor la sfârșitul acestui an.

ADVERTISEMENT