Life

Meghan Markle, revoltată pe decizia abrogării dreptului la avort în SUA: ”Bărbații trebuie să fie mult mai vocali”

Meghan Markle ia atitudine după ce în SUA s-a abrogat dreptul la avort. Ducesa de Sussex spune că bărbații trebuie să acționeze față de acest demers al Curții Supreme.
29.06.2022 | 13:05
Meghan Markle revoltata pe decizia abrogarii dreptului la avort in SUA Barbatii trebuie sa fie mult mai vocali
Meghan Markle, contra deciziei Curții Supreme a SUA de a se abroga dreptul la avort. Sursa foto: Entertainment Tonight
ADVERTISEMENT

Meghan Markle are o reacție furibundă față de decizia Curții Supreme a SUA de a se abroga dreptul la avort al femeilor. Ducesa de Sussex este de părere că bărbații trebuie să fie mai vocali.

Meghan Markle, plină de furie pe decizia Curții Supreme a SUA de a revoca dreptul la avort al femeilor

Ducesa de Sussex (40 de ani) a declarat pentru revista Vogue că este foarte supărată pe instanță și că inclusiv soțul ei, prințul Harry, este revoltat de hotărârea judecătorilor conservatori.

ADVERTISEMENT

Meghan Markle l-a descris pe prințul Harry ca fiind un bărbat pro-feminism. De asemenea, ducesa crede că multe relații vor fi afectate în urma demersului autorităților din SUA.

”Bărbații trebuie să fie mult mai vocali în aceste momente, deoarece aceste decizii ne afectează relațiile, familiile și comunitățile.

ADVERTISEMENT

Este vorba și de justiția economiei, a economiei individual, dar și despre cine suntem ca societate. Nimeni nu trebuie să fie forțat să facă o decizie pe care nu vrea să o facă, mai ales dacă nu este sigur sau îi pune viața în pericol”, a transmis Meghan Markle.

Pronunțarea care a iscat multă nemulțumire a fost anunțată pe 24 iunie, de către guvernatorii din Partidul Republican, o formațiune politică alcătuită majoritar din bărbați, aceștia fiind total contra avortului.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, pe străzile din Statele Unite se găsesc mulțimi de manifestanți, cele mai multe femei. Concret, Curtea Supremă a SUA permite tuturor statelor să impună sau nu avortul. Se așteaptă ca jumătate dintre ele să implementeze restricții.

Joe Biden, și el contra hotărârii Curții Supreme a SUA

Chiar și președintele Joe Biden a criticat măsura Curții Supreme a SUA. Iată ce a spus liderul de la Casa Albă:

ADVERTISEMENT

”Curtea Supremă a făcut azi ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată: a luat dreptul constituțional și fundamental al multor americani. Este o zi tristă, atât pentru americani, pentru toți americanii, dar și pentru Curtea Supremă.

Sănătatea și viața femeilor sunt supuse de acum numeroaselor riscuri. Ceea ce s-a întâmplat azi este o realizare a ideologiei extreme și de asemenea reprezintă o eroare tragică a Curții Supreme.

Curtea a reactivat legi în anumite state care incriminează avortul ce au fost adoptate după rațiunile anilor 1800. Curtea, practic, a întors SUA cu 150 de ani în urmă”, a declarat Joe Biden într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT