News

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor mai fi membri activi ai familiei regale. Anunțul Palatului Buckingham

19.02.2021 | 16:39
Meghan Markle si Printul Harry nu vor mai fi membri activi ai familiei regale Anuntul Palatului Buckingham
ADVERTISEMENT

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor mai fi membri activi ai familiei regale. Anunțul este oficial și a fost făcut de Palatul Buckingham.

Cei doi au anunțat-o pe Regina Elisabeta să nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale britanice. Drept urmare, numirile onorifice militare şi patronajele regale le-au fost retrase și vor fi distribuite între cei rămași, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Ducii de Sussex s-au retras din activitățile familiei încă din luna ianuarie a anului 2020 și s-au mutat în Canada. Ei și-au lansat propriile proiecte media.

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor mai fi membri activi ai familiei regale. Anunțul Palatului Buckingham

Regina Elisabeta a II-a a confirmat informația: „nu vor continua (n.r. – Meghan Markel și Prințul Harry) să aibă responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu viaţa în serviciul public”

ADVERTISEMENT

„Aşa cum a fost evidenţiat de munca lor din ultimul an, ducele şi ducesa de Sussex rămân dedicaţi datoriei lor şi în serviciul Regatului Unit şi lumii şi şi-au oferit sprijinul organizaţiilor pe care le-au reprezentat îndiferent de rolul oficial”, a transmis un purtător de cuvânt. „Toți putem trăi o viață de serviciu. Serviciul este universal”, a adăugat.

„În timp ce toți sunt întristați de decizia lor, ducele și ducesa rămân membrii familiei mult iubiți”, a mai transmis comunicatul Palatului Buckingham. Decizia vine în contexte speciale ale vieții familiei regale britanice.

ADVERTISEMENT

Ducii de Sussex au anunțat cu doar câteva zile în urmă că așteapă venirea pe lume al celui de al doilea copil al cuplului. Ei sunt deja părinții unui băiețel, Archie Mountbatten-Windsor, care va împlini doi ani în luna mai.

Totodată, bunicul lui Harry și consortul Reginei, Prințul Philip a ajuns la spital zilele trecute. Internarea a venit după mai multe zile în care nu s-a simțit bine și, din informațiile transmise presei, nu ar avea nicio legătură cu virusul SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Meghan Markle și Prințul Harry s-au căsătorit în anul 2018, în cadrul unei ceremonii la Castelul Windsor. Un an mai târziu, cei doi au devenit părinți. De-a lungul timpului, au existat mai multe momente controversate care i-au adus în atenția presei din Regatul Unit.

ADVERTISEMENT