News

Melinda Gates s-a răzgândit. Nu-și va mai dona cea mai mare parte a averii fundației ”Gates”

Fosta soție a miliardarului Bill Gates, Melinda French Gates, și-a schimbat planurile. Aceasta nu-și va mai dona cea mai mare parte a averii fundației deschise alături de ex-partenerul de viață.
04.02.2022 | 08:51
Melinda Gates sa razgandit Nusi va mai dona cea mai mare parte a averii fundatiei Gates
ADVERTISEMENT

Melinda French Gates și-a schimbat radical planurile în ceea ce privește averea sa obținută după divorț. Aceasta nu mai intenționează să își doneze majoritatea banilor Fundației Bill & Melinda Gates.

Conform presei internaționale, aceasta ar dori să-și împartă banii mai multor organizații de filantropie.

ADVERTISEMENT

Melinda Gates nu-și va mai dona cea mai mare parte a averii fundației ”Bill & Melinda Gates”

Fosta soție a fondatorului Microsoft ar fi luat această decizie la sfârșitul lui 2021, când a publicat o așa-numită scrisoare ”Giving Pledge” pe cont propriu.

Pe timpul mariajului lor, mai exact în 2010, Melinda și Bill căzuseră de acord, într-o scrisoare comună, să își doneze majoritatea averii Fundației Gates.

ADVERTISEMENT

Cei doi au inițiat un demers prin care îi încurajau pe cei mai bogați oameni din lume să își doneze peste jumătate din avere unor cauza caritabile sau de filantropie, fie în timpul vieții lor, fie prin testament.

După noua decizia, Melinda își va dona banii pentru alte cauze filantropice, scrie CNN.

Scopul final al oricărui filantrop ar trebui să fie ca nevoia de filantropie să fie depășită”, a spus ea, adăugând că ”a oferi bani de care familia ta nu va avea nevoie niciodată nu este un act deosebit de nobil”.

ADVERTISEMENT

”Îmi dau seama de absurditatea unei asemenea averi concentrate în mâinile unei singure persoane și cred că singurul lucru responsabil de făcut cu o avere de o asemenea dimensiune este să o donezi – cu cât mai multă considerație și pentru un impact cât mai mare posibil”, a mai scris Melinda în noua scrisoare legată de viitorul averii sale.

Fundația Bill & Melinda Gates, fonduri impresionante

Fundația Bill & Melinda Gates este una dintre cele mai mari organizații de filantropie din lume, având fonduri totale de peste 50 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În ultimele două decenii, fundația fostului cuplul a avut mai multe inițiative, precum apărarea egalității de gen, susținerea sănătății globale, reducerea sărăciei și lansarea globală a vaccinului Covid-19.

În luna iulie a anului trecut, Bill Gates și Melinda French Gates au convenit să susțină fundația cu suma de 15 miliarde de lei.

Presa de peste ocean scrie că este totuși posibil ca Melinda să continue să mai doneze pentru Fundația Gates, chiar dacă a decis să își împartă majoritatea averii altor organizații caritabile.

În august 2021, Bill Gates și Melinda au divorțat oficial, după 27 de ani de căsnicie. Cei doi au de împărțit o avere de 150 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT