ADVERTISEMENT
News

Membrii Guvernului primesc rapelul anti-Covid. Kelemen Hunor: ”Peste câteva luni putem să ne întoarcem la o viață normală”

Autor: Robert Cristea | 10.02.2021 | 10:25
Membrii Guvernului primesc rapelul anti-Covid. Kelemen Hunor: ”Peste câteva luni putem să ne întoarcem la o viață normală”
Membrii Guvernului se vaccinează contra Covid-19. Kelemen Hunor, după rapel: ”Peste câteva luni putem să ne întoarcem la o viață normală”. foto: hepta

Membrii Guvernului vor primi, miercuri, 10 februarie, doza de rapel a vaccinului contra Covid-19. Momentul va avea loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davila” începând cu ora 9:00, potrivit unui anunţ al Executivului.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor: ”Sunt convins că peste câteva luni în România, cazurile vor fi puține”

Update ora, 10:25 / Printre primii care au făcut rapelul a fost vicepremierul Kelemen Hunor. Acesta i-a îndemnat pe români să aibă încredere în vaccin.

„Sunt convins că românii vor avea încredere în această modalitate de a ne proteja de această pandemie și sunt convins că peste câteva luni în România, cazurile vor fi atât de puține, încât să putem să ne întoarcem la o viață normală”, a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT

„Deci să aveți încredere în știință, aveți încredere în medici și să aveți încredere în acest vaccin, cel mai modern din istoria medicinii”, a adăugat el.


Știrea inițială, ora 08:12 / Prima doză primită de membrii cabinetului Cîțu a fost pe 20 ianuarie. Premierul a primit a doua doză de vaccin, sâmbăta trecută, tot la centrul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să facem şi al doilea vaccin, pentru că fără al doilea vaccin tot ceea ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba,” a afirmat atunci Cîţu.

Membrii Guvernului se vaccinează miercuri. Vor primi a doua doză contra Covid-19

”Este important să ne vaccinăm, în primul rând, şi am văzut că este interes pentru vaccin, dar este mult mai important să venim şi la rapel”, a spus Cîțu după ce a primit doza de rapel.

666.942 de persoane au fost imunizate, dintre care 263.213 au primit a doua doză, a anunțat marți Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, 5.880 de persoane au primit prima doză, în timp ce 32.927 au primit rapelul, conform hotnews. În total, 38.807 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 33.862 cu Pfizer, iar 4.945 cu Moderna.  În ultimele 24 de ore, 47 de persoane au avut reacții adverse.

“O persoană, în momentul în care își face cont în platforma de programare, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va putea vizualiza numărul de persoane care se află în așteptare pe acea listă.

ADVERTISEMENT

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore.

În acest interval, persoana poate opta pentru programare în centrul respectiv sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane aflate în așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!