News

Membrii unei familii de români, printre care un copil, găsiți morți la granița dintre Canada și SUA. Un bebeluș este dat dispărut

Membrii unei familii de români, inclusiv un copil, au murit încercând să treacă ilegal granița din Canada în SUA. Un bebeluș, tot român, este dat dispărut.
31.03.2023 | 20:24
Membrii unei familii de romani printre care un copil gasiti morti la granita dintre Canada si SUA Un bebelus este dat disparut
Membrii unei familii de români, printre care un copil de 3 ani, morți la granița dintre Canada și SUA. Un bebeluș, dat dispărut. Sursa foto: ctnews.ca
ADVERTISEMENT

Șase persoane, printre care și membrii unei familii de români, inclusiv un copil, au murit încercând să treacă ilegal granița din Canada în SUA. Un bebeluș, care ar aparține conaționalilor noștri, este dat dispărut.

Membrii unei familii de români, printre care un copil de 3 ani, morți la granița dintre Canada și SUA. Un bebeluș, dat dispărut

Autoritățile din Canada au demarat o investigație în urma descoperirii a șase cadavre într-o zonă mlăștinoasă din Quebec, lângă granița Canadei cu statul american New York (SUA).

ADVERTISEMENT

Potrivit Serviciului de Poliție din Canada, trupurile neînsuflețite au fost găsite joi, 30 martie, în jurul orei 17:00 (ora locală). Ele se aflau într-o zonă mlăștinoasă a râului St Lawrence în Tsi Snaihne, Akwesasne, Quebec.

La o conferință de presă susținută vineri, adjunctul șefului poliției canadiene, Lee-Ann O’Brien, a venit cu detalii despre victime. Omul legii a spus că cei morți proveneau din două familii. Una de origine română cu pașapoarte canadiene, cealaltă indiană. Cel puțin un copil cu vârsta de aproximativ trei ani a fost printre cei decedați, a spus oficialul.

ADVERTISEMENT

Un bebeluș, despre care se crede că ar fi ”asociat cu familia de români” a fost și el dispărut, au spus polițiștii. ”S-a ajuns la concluzia că toți au încercat să intre ilegal în SUA din Canada”, a adăugat O’Brien, notează site-ul CBC.ca.

Poliția a mai anunțat că trupurile victimelor au fost găsite lângă o barcă răsturnată. Ambarcațiunea ar aparține unui bărbat dispărut din comunitatea Akwesasne Mohawk. Autoritățile spun că așteptă rezultatele autopsiilor pentru a stabili cauza morții.

ADVERTISEMENT

Cadavrele celor șase persoane, găsite în urma căutării unui alt bărbat dispărut

Cadavrele celor două familii au fost descoperite în urma căutării unei alte persoane dispărute, care începuse tot joi. Casey Oakes, un bărbat de 30 de ani, fusese văzut ultima dată miercuri la bordul unei mici ambarcaţiuni.

Barca sa a fost găsită lângă corpurile celor şase persoane decedate. Poliţia din Akwesasne nu a putut confirma dacă Oakes are vreo legătură cu victimele. Poliția provincială din Quebec și unitățile de asistență aeriană ale poliției provinciale din Ontario ajută la căutarea bărbatului și a micuțului dat dispărut.

ADVERTISEMENT

Poliția din Akwesasne spune că din ianuarie s-au înregistrat 48 de incidente de persoane care au încercat să treacă ilegal în Canada sau în Statele Unite prin teritoriul Mohawk. Majoritatea au fost de origine indiană sau română.

ADVERTISEMENT
Tags: