News

Membrii unei rețele de falsificatori de documente, reținuți de poliția din Ilfov. Actele false erau vândute și în străinătate

Cinci persoane au fost reținute de către poliția din Ilfov fiind acuzate că ar fi contrafăcut documente oficiale atât românești, cât și străine.
17.07.2021 | 15:56
Membrii unei retele de falsificatori de documente retinuti de politia din Ilfov Actele false erau vandute si in strainatate
Credit: McPhoto/face to face
ADVERTISEMENT

Poliția a făcut mai multe percheziții în județul Ilfov și în București la domiciliile unor persoane bănuite că falsificau documente, informează Agerpres.

În urma celor nouă percheziții, opt în Bucureși și una în Ilfov, au fost reținute cinci persoane care urmează să fie aduse sâmbătă în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. În afară de cei cinci bărbați, alte șapte persoane au mai fost audiate în dosar.

ADVERTISEMENT

Operațiunea a fost realizată de către polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Permise de conducere falsificate pentru mai multe țări

Potrivit informațiilor preliminare, cei cinci bărbați, cu vârste între 26 și 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente în perioada 2019-2021. Contrafacerile au vizat permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie vândute în străinătate.

ADVERTISEMENT

La perchezițiile făcute au fost descoperite atât documente falsificate, cât și aparatura necesară falsificării, grupul infracțional fiind foarte bine dotat.

Astfel, au fost ridicate permise de conducere atât europene, cât și din Statele Unite, cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesionala, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, cinci imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, două laptopuri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, cinci şabloane pentru imprimanta, o racletă de întins folie laminatoare, două spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică.

ADVERTISEMENT

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, împreună cu polițiștii de la Serviciul Rutier Ilfov, continuă cercetările în acest dosar în care persoanele reținute sunt acuzate de complicitate la conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale şi fals material în înscrisuri oficiale.