Sport

Membru al „Generației de Aur”, iritat de încercarea FRF de a-l readuce pe Mirel Rădoi la națională: „La ce folosesc discuțiile astea? Are și el demnitatea lui!”. Exclusiv

Ioan Ovidiu Sabău, fost component al „Generației de Aur”, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre încercarea FRF de a-l readuce pe Mirel Rădoi pe banca naționalei României.
17.11.2021 | 18:51
Membru al Generatiei de Aur iritat de incercarea FRF de al readuce pe Mirel Radoi la nationala La ce folosesc discutiile astea Are si el demnitatea lui Exclusiv
Membru al „Generației de Aur”, iritat de încercarea FRF de a-l readuce pe Mirel Rădoi la națională: „La ce folosesc discuțiile astea? Are și el demnitatea lui!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

La finalul partidei cu Liechtenstein, din ultima etapă a preliminariilor CM 2022, Mirel Rădoi a spus că va părăsi postul de selecționer, având în vedere că nu a reușit să califice România la baraj.

Însă, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat că Federația va încerca să-l convingă pe Mirel Rădoi să se răzgândească și să rămână pe banca echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Ioan Sabău, iritat de încercarea FRF de a-l readuce pe Mirel Rădoi la națională

Ioan Sabău consideră inutilă încercarea FRF de a-l convinge pe Mirel Rădoi să-și prelungească contractul de selecționer, care va expira pe 31 noiembrie.

Totodată, fostul component al „Generației de Aur” susține că Mirel Rădoi a făcut și lucuri bune la națională, însă, în opinia sa, România are nevoie de un selecționer cu experiență.

ADVERTISEMENT

„Nu ai cum să-l aduci înapoi pe Rădoi (n.r. la națională). El a zis că pleacă. Nu știu dacă există posibilitatea să mergi să negociezi, când el ți-a zis că oricum pleca și dacă reușea să califice echipa la baraj. La ce folosesc discuțiile astea? Are și el demnitatea lui. Știe ce ar însemna să-și încalce cuvântul.

Au fost și momente bune. Echipa asta are nevoie de un selecționer cu experiență, care să fi trecut prin etape grele. El nu avea experiență”, a declarat Ioan Sabău, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ioan Sabău: „Mulți jucători tineri nu au ajuns la maturitate!”

„A făcut o treabă extraordinară cu Under 21 în Italia și a mers foarte bine, la nivelul acela. Nu pot să uit ce a făcut bun, dar probabil că la prima reprezentativă s-au făcut niște greșeli.

Mulți jucători tineri încă nu au ajuns la maturitate, astfel încât să se gândească numai la performanță. Se gândesc mai mult la ei, la transferuri. Însă, talent există”, a mai spus Ioan Sabău.

ADVERTISEMENT

Ioan Sabău: „Mi-l doresc pe Hagi la națională!”

În încheiere, Sabău a declarat faptul că Gică Hagi ar trebui adus, la națională, în locul lui Mirel Rădoi, având în vedere că mulți dintre jucătorii aflați în componența primei reprezentative s-au format la academia sa.

„Mi-l doresc pe Hagi la națională, pentru că a demonstrat. Acum, nu știu dacă este posibil. El a construit o academie, a crescut foarte mulți tineri, pe care i-a vândut pentru sume importante.

Cred că ar fi cel mai potrivit pentru postul de selecționer. Ar trebui să i se dea posibilitatea să construiască o nouă generație, mai ales că mulți dintre jucători au trecut pe la academia sa”, a încheiat Ioan Sabău.

  • 23 de ani au trecut de la ultima calificare a României la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT