News

Membru AUR, prins cu droguri în Parlament. George Simion, despre colegul său: ”Sigur nu va fi propunerea pentru prim-ministru”. Update

Un membru al formațiunii politice AUR a fost prins cu droguri în Parlament. Bărbatul și-a dat demisia.
27.08.2021 | 15:44
Membru AUR prins cu droguri in Parlament George Simion despre colegul sau Sigur nu va fi propunerea pentru primministru Update
ADVERTISEMENT
27-08-2021
13:37

Mircea Gheorgheosu și-a dat demisia din toate funcțiile

Mircea Gheorgheosu, membru al AUR și purtător de cuvânt al partidului, și-a dat demisia din toate funcțiile, după ce a fost prins cu droguri la serviciu.

Acesta avea un pachețel de cannabis, „pentru uz personal” când a pășit în Parlament, lucru depistat la control.

„Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor.

Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui”, a transmis acesta.

„Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, a mai spus Gheorghescu.

 

27-08-2021
12:45

George Simion, reacție ironică după ce un coleg din AUR a fost depistat cu droguri în Parlament

George Simion, co-liderul AUR, a avut o primă reacție după incidentul în care a fost implicatul colegul său. Acesta spune că partidul său așteaptă o concluzie a anchetei, după care va fi luată o decizie.

În legătură cu acest subiect, Simion a avut și o remarcă ironică: ”Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”, a spus politicianul pentru Hotnews.

Tot despre acest incident, președintele Senatului, Anca Dragu, a spus că AUR trebuie să ia măsuri în acest caz, care urmează să fie discutat în Comisia de disciplină.

”Ieri, la controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grup aprlamentar AUR a fost depistat cu substanțe interzise asupra lui, a fost retinut și predat politiei și este o anchetă în derulare.

Grupul AUR trebuie să facă ceva. Desigur, noi vom pune în discuție în comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ca lucruri nu pot merge așa”, a declarat Anca Dragu.

Un membru al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost prins la intrarea în Parlament cu un pliculeț suspect.

Imediat, angajații de la Serviciul de Pază și Protecție (SPP) au chemat poliția pentru a-l percheziționa.

ADVERTISEMENT

După un control amănunțit, asupra bărbatului s-a găsit un pachețel ce conținea substanțe interzise. Suspiciunile celor de la SPP, conform cărora bărbatul avea asupra sa cannabis, s-au adeverit ulterior.

Membru AUR, depistat cu droguri în Parlament, de către SPP. Bărbatul a fost dus la secția de Poliție

Din primele informații, bărbatul în cauză ar fi Mircea Gheorgheosu, purtător de cuvânt al AUR. Acesta este în prezent angajat al grupului parlamentar de la Senat al formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

După ce a fost verificat de SPP, bărbatul a ajuns la Poliție. Serviciul de pază din Legislativ a anunțat Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și astfel a fost sesizată Secția 17 de Poliție, potrivit Realitatea Plus.

Sursa citată mai notează că angajații SPP au găsit sub 0,50 de grame de substanță despre care Gheorgheosu a afirmat că sunt ”pentru consum propriu”.

ADVERTISEMENT

În această cauză s-a întocmit o ordonanță de expertizare a drogului și persoana în cauză ar putea fi audiată și de cei de la DIICOT.

Mircea Gheorgheosu. Sursa foto: Facebook

Anunțul Poliției Capitalei în acest caz

În cursul zilei de vineri, Poliția Capitalei a transmis că Secția 17 a fost sesizată de SPP cu privire la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

ADVERTISEMENT

”Lucrarea întocmită a fost transmisă unității competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, la acest moment fiind în instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, transmite Poliția Capitalei.

Un alt membru AUR, actual parlamentar, a avut probleme cu deținerea de droguri. Agenții antidrog de la Chișinău au descoperit acum 6 ani, în curtea casei lui Andrei Busuioc, cetățean al Republicii Moldova, peste trei sute de tufe de cânepă.

Cetățeanul este în prezent senator în România, ales pe listele AUR. Publicația Rise Project a publicat detalii despre captura de atunci, dar și declarațiile pe care le făcea acum cinci ani Andrei Busuioc, pe atunci vânzător de accesorii auto.

Poliția a descoperit aproape 400 de tufe de marijuana în grădina părinților săi. ”Plantele au crescut singure”, spunea Busuioc, susținând că dosarul a fost fabricat de anchetatori.

ADVERTISEMENT