News

Membru PMP, arestat de poliție. Politicianul a furat aproape două tone de îngrășământ agricol

Un membru PMP, dintr-o comună din Iași, a fost arestat preventiv de poliție. Politcianul a furat aproape două tone de îngrășământ agricol de la o fermă.
23.06.2022 | 00:34
Membru PMP arestat de politie Politicianul a furat aproape doua tone de ingrasamant agricol
Politicianul a fost arestat preventiv. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un consilier local PMP, din comuna ieșeană Ţigănaşi, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, de către poliția locală. Bărbatul este acuzat de furt, mai exact, că a sustras dintr-o fermă aproape 1, 7 tone de azotat de amoniu, folosit ca îngrășământ agricol.

Membru PMP din Iași, arestat preventiv pentru furt de îngrășământ agricol de la o fermă

Reprezentantul PMP a furat în jur de 42 de saci și ar fi fost ajutat de un angajat al societatății Agricola 96 SA. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a acționat și l-a reținut în primă fază.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, magistrații au hotărât arestul preventiv, până la decizia pedepsei finale. Concret, membrul PMP, pe nume Ioachim Timofte, și-ar fi îndeplinit ”misiunea” în noaptea de luni spre marți, a transmis prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Dragoş Bordianu.

Cum a fost prins politicianul PMP cu sacii de îngrășământ agricol

Cei 42 de saci cu azotat de amoniu aveau câte 40 de kilograme fiecare. Toată marfa a fost încărcată într-o mașină, care spre ghinionul făptașilor a fost oprită de poliție, în trafic.

ADVERTISEMENT

”În noaptea de 20/21 iunie, a pătruns fără drept în incinta fermei agricole din satul Cârniceni, împreună cu un alt inculpat, angajat al fermei.

Ulterior amândoi au pătruns în hala de depozitare a îngrășământului agricol, de unde au sustras cu ajutorul unei autotutilitare 42 saci a câte 40 kg fiecare de îngrășământ agricol, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

ADVERTISEMENT

După ce au plecat de la ferma agricolă, în mai puțin de 2 km autoutilitara a fost oprită în trafic de către organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul cantitatea de îngrășământ sustrasă”, a spus pentru Ziarul de Iași prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoș Bordianu.

S-a declanșat o anchetă în acest caz. Politicianul riscă până la trei ani de stat după gratii.

ADVERTISEMENT

”Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

ADVERTISEMENT

 Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

 Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică (…)”, potrivit lege5.ro