News

Membru PMP, arestat de poliție. Politicianul a furat aproape două tone de îngrășământ agricol

Un membru PMP, dintr-o comună din Iași, a fost arestat preventiv de poliție. Politcianul a furat aproape două tone de îngrășământ agricol de la o fermă.
23.06.2022 | 00:34
Membru PMP arestat de politie Politicianul a furat aproape doua tone de ingrasamant agricol
Politicianul a fost arestat preventiv. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un consilier local PMP, din comuna ieșeană Ţigănaşi, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, de către poliția locală. Bărbatul este acuzat de furt, mai exact, că a sustras dintr-o fermă aproape 1, 7 tone de azotat de amoniu, folosit ca îngrășământ agricol.

Membru PMP din Iași, arestat preventiv pentru furt de îngrășământ agricol de la o fermă

Reprezentantul PMP a furat în jur de 42 de saci și ar fi fost ajutat de un angajat al societatății Agricola 96 SA. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a acționat și l-a reținut în primă fază.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, magistrații au hotărât arestul preventiv, până la decizia pedepsei finale. Concret, membrul PMP, pe nume Ioachim Timofte, și-ar fi îndeplinit ”misiunea” în noaptea de luni spre marți, a transmis prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Dragoş Bordianu.

Cum a fost prins politicianul PMP cu sacii de îngrășământ agricol

Cei 42 de saci cu azotat de amoniu aveau câte 40 de kilograme fiecare. Toată marfa a fost încărcată într-o mașină, care spre ghinionul făptașilor a fost oprită de poliție, în trafic.

ADVERTISEMENT

”În noaptea de 20/21 iunie, a pătruns fără drept în incinta fermei agricole din satul Cârniceni, împreună cu un alt inculpat, angajat al fermei.

Ulterior amândoi au pătruns în hala de depozitare a îngrășământului agricol, de unde au sustras cu ajutorul unei autotutilitare 42 saci a câte 40 kg fiecare de îngrășământ agricol, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

ADVERTISEMENT

După ce au plecat de la ferma agricolă, în mai puțin de 2 km autoutilitara a fost oprită în trafic de către organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul cantitatea de îngrășământ sustrasă”, a spus pentru Ziarul de Iași prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoș Bordianu.

S-a declanșat o anchetă în acest caz. Politicianul riscă până la trei ani de stat după gratii.

ADVERTISEMENT

”Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

 Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică (…)”, potrivit lege5.ro

ADVERTISEMENT