Fotbal intern

Meme Stoica îl compară pe Harlem Gnohere cu Claudiu Keşeru. Ce zice de Denis Alibec

18.08.2018 | 09:23
Meme Stoica il compara pe Harlem Gnohere cu Claudiu Keseru Ce zice de Denis Alibec

Meme Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului, îl compară pe Harlem Gnohere cu Claudiu Keşeru, actualul atacant al formaţiei Ludogoreţ Razgrad, campioana României. Oficialul vicecampioanei României susţine că francezul este la fel de puternic ca şi internaţionalul român care a jucat în trecut pentru gruparea “roş-albastră”.

Întrebat dacă îl poate asemăna pe Harlem Gnohere cu Federico Piovaccari, Meme Stoica crede că atacantul francez este mult mai tehnic decât italianulc are a jucat în trecut pentru FCSB şi că acesta câştigă mult mai uşor duelurile cu adversarii. De partea cealaltă, Piovaccari era mult mai rapid decât Harlem Gnohere şi cerea mingea în adâncime. În ceea ce priveşte asemănarea dintre cei doi, Meme Stoica crede că aceştia sunt fatali în faţa porţii.

Meme Stoica îl compară pe Harlem Gnohere cu Claudiu Keşeru

În momentul în care a început discuţia în legătură cu posibilitatea ca Harlem Gnohere să evolueze pentru echipa naţională a României, Mihai Stoica a dezvăluit că această variantă e utopică şi a explicat de ce. Oficialul FCSB-ului este de părere că procesul de naturalizare este de durată, iar Harlem Gnohere are deja 30 de ani.

“Chiar dacă sunt jucători de forţă, ei sunt total diferiţi. Gnohere este mult mai tehnic, câştigă lejer duelurile cu adversarii, iar Piovaccari era mult mai rapid şi cerea mingea în adâncime. Au o singură asemănare: în faţa porţii nu ratează. Nu putem să-l naturalizăm pe Gnohere pentru că, deocamdată, condiţiile sunt destul de aspre. Trebuie să stea în ţară şapte, opt ani, sau cinci ani dacă ar fi căsătorit cu o româncă. Asta e!

E asemănător cu Keşeru. Stângaci, puternic. E un capitol încheiat şi chiar nu vreau să mai vorbesc (n.r. dacă Harlem Gnohere a fost nedreptăţit în perioada în care Denis Alibec era titularizat). Avem atâte atopicuri interesante… Chiar nu vreau… Nu ne permitem să pierdem vremea cu ce a fost. Ştim ce s-a greşit”, a spus Meme Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului, conform Telekom Sport.

CITEŞTE ŞI:

  • Jucătorul de la FCSB care l-a atenţionat pe Gigi Becali. “A pus mâna pe telefon şi l-a sunat!” Reacţia patronului
  • Trei jucători, out din lotul Viitorului. “Nu sunt proaspeţi!”

Gnohere a dat 30 de goluri în 65 de meciuri pentru FCSB

Harlem Gnohere este cotat de site-urile de specialitate la 2 milioane de euro. Atacantul francez în vârstă de 30 de ani a jucat în tricoul FCSB-ului în 65 de meciuri, a înscris 30 de goluri şi a oferit 3 pase decisive. Acesta a ajuns la vicecampioana României pe 6 ianuarie 2017 şi are un contract valabil până pe 30 iunie 2020. Pe parcursul carierei a evoluat la Royal Excelsior Virton, Royal Excel Mouscron, KVC Westerlo, FC La Tour, RAEC Mons, FC Bulle, RSC Charleroi şi Dinamo Bucureşti.

Claudiu Keşeru are 28 de goluri în 48 de meciuri pentru FCSB

De partea cealaltă, Claudiu Keşeru este cotat de site-urile de specialitate la 3,5 milioane de euro. În vârstă de 31 de ani, atacantul român a jucat pentru FCSB în perioada ianuarie 2014 – februarie 2015, perioadă în care a bifat 48 de prezenţe, a înscris 28 de goluri şi a oferit 9 pase decisive. Fotbalistul originar din Oradea a mai evoluat la echipe precum FC Nantes, SC Bastia, FC Libourne, Tours FC, SCO Angers, Al Gharafa Sports Club şi RFK Ludogoreţ Razgrad. Pentru echipa naţională a României a debutat pe 11 octombrie 2013 într-un meci jucat de “tricolori” contra Andorei, scor 4-0, în preliminariile Campionatului Mondial. A bifat 24 de partide pentru naţională, unde a înscris 6 goluri.